Een Computer Gebruiken Zonder Muis

Inhoudsopgave:

Een Computer Gebruiken Zonder Muis
Een Computer Gebruiken Zonder Muis

Video: Een Computer Gebruiken Zonder Muis

Video: Een Computer Gebruiken Zonder Muis
Video: Geen muis, geen toetsenbord: is dit de PC van de toekomst? 2024, Mei
Anonim

Een computermuis is een handig en vertrouwd hulpmiddel. Ervaren gebruikers zeggen echter dat het werken met sneltoetsen veel sneller gaat, omdat je geen tijd hoeft te besteden aan het navigeren door het menu en het openen van de nodige opties. In grafische editors zorgt het toetsenbord voor een veel nauwkeurigere cursorpositionering. Bovendien kan de muis plotseling uitvallen en dan worden de vaardigheden van het werken met het toetsenbord gewoon noodzakelijk.

U kunt uw computer bedienen met het toetsenbord
U kunt uw computer bedienen met het toetsenbord

Inloggen en aan de slag

Meestal begint de gebruiker toetsenbordsneltoetsen onder de knie te krijgen als er geen manier is om een muis aan te sluiten. Wanneer u de computer aanzet, verschijnt een "welkomstvenster" en een lijst met gebruikers op de monitor. Gebruik de Ctrl + pijltoetsen om uw profiel te selecteren. Wanneer u de geselecteerde gebruiker bereikt, drukt u op Enter.

Het hoofdmenu kan op twee manieren worden geopend: druk op de Win-toets - het Windows-logo is erop getekend, of druk op de combinatie Ctrl + Esc. U kunt er doorheen navigeren met behulp van de pijlen. Druk op Enter om het gewenste menu-item te openen. Gebruik de Esc-toets om het menu te verlaten.

Basissneltoetsen

Om tussen vensters in Windows 7 te schakelen, gebruikt u de Win + Tab-toetscombinatie (of Win + Shift + Tab om in de tegenovergestelde volgorde te schakelen). Probeer op oudere versies van het besturingssysteem op Alt + Tab (Alt + Shift + Tab) te drukken. De combinatie alt="Image" + Esc heeft hetzelfde effect.

Om alle geopende vensters te minimaliseren, gebruikt u de Win + M-combinatie en om ze te herstellen, drukt u op Shift + Win + M. Voor dezelfde doeleinden kunt u de Win + D-sneltoets gebruiken.

• Win + E - open het onderdeel "Computer".

• Ctrl + alt="Afbeelding" + Delete of Ctrl + Esc + Shift - bel de taakbeheerder.

• Win + F1 - help openen.

• Win + F - zoeken naar bestanden of mappen.

• Ctrl + Win + Tab - wissel tussen programma's op de taakbalk met behulp van de pijltoetsen.

• Win + Break - opent het venster "Systeem".

• Alt + Tab - zal een venster openen met pictogrammen van alle actieve programma's.

Gebruik de F10- of Alt-toets om naar het verkenner- of programmamenu te gaan. Met de pijltjes kunt u door het menu navigeren. Vervolgkeuzelijsten worden geopend door op alt="Afbeelding" + "Omlaag" of "Omhoog" pijlen te drukken. Om door de tabbladen te bladeren - pijlen "Links" of "Rechts". In Windows 7 is het handig om door het menu te navigeren door eenmaal op Alt te drukken en de letters te selecteren die u nodig hebt. Bijvoorbeeld, alt="Afbeelding" + F zal het menu Bestand openen.

Werken met bestanden zonder muis

Om met bestanden te werken, volstaat het om enkele eenvoudige sneltoetsen te onthouden:

• Ctrl + A - selectie van alle bestanden in de map.

• Shift + pijl omlaag of omhoog om een groep objecten te selecteren.

• F2 - hernoem het geselecteerde bestand.

• Verwijderen - verwijderen naar prullenbak.

• Shift + Delete - permanent verwijderen.

• Ctrl + C - kopieer het geselecteerde bestand.

• Ctrl + X - geselecteerde objecten knippen.

• Ctrl + V - om de geselecteerde bestanden op de gewenste locatie te plakken.

• Enter + alt="Afbeelding" - eigenschappen van het geselecteerde object.

Als u meerdere bestanden moet selecteren, drukt u op Ctrl en gebruikt u de pijlen om het gewenste object te selecteren. Druk vervolgens op de spatiebalk en ga naar de volgende. Dezelfde sneltoetsen werken ook met tekst. U kunt een tekstfragment selecteren door de Shift-toets en de pijltjes ingedrukt te houden.

Muisemulatiemodus

Om over te schakelen naar computerbesturing vanaf het toetsenbord, drukt u op de sneltoets Left alt="Image" + Left Shift + NumLock. Er wordt een venster geopend met de vraag "Wilt u toetsenbordmuisbesturing inschakelen?" Bevestig uw keuze. Het Toegankelijkheidscentrum wordt geopend. Een dialoogvenster vraagt u om een signaal te selecteren wanneer de emulatiemodus is ingeschakeld, en om het cursorgedrag aan te passen. Zijn beweging kan worden versneld of vertraagd.

Als de emulatiemodus actief is, verschijnt er een pictogram dat een muis voorstelt in het systeemvak. Als u in deze modus werkt, zijn de sneltoetsen de toetsen van het numerieke toetsenbord. Deze bevindt zich aan de rechterkant van het toetsenbord. Alle toetsen met cijfers, behalve de toetsen "5" en "0", zijn verantwoordelijk voor de richting van de cursorbeweging.

• "5" - vervangt een klik met de linkermuisknop;

• "+" - dubbelklik met de linkermuisknop;

• "0" - een willekeurige muisknop ingedrukt houden;

• "." - de muisknop loslaten;

• "-" - activeert de rechtermuisknop.

Door op NumLock te drukken, kunt u de emulatiemodus pauzeren en opnieuw inschakelen. De status kan worden bepaald door het systeemvakpictogram. Als de emulatie is onderbroken, wordt de muisafbeelding doorgestreept. Om de muisemulatiemodus te verlaten, drukt u nogmaals op alt="Image" + Left Shift + NumLock.

Aanbevolen: