Een Computer Besturen Zonder Muis?

Inhoudsopgave:

Een Computer Besturen Zonder Muis?
Een Computer Besturen Zonder Muis?

Video: Een Computer Besturen Zonder Muis?

Video: Een Computer Besturen Zonder Muis?
Video: fortnite toernooi spelen met een gaming muis van €1! (beste muis ooit) 2024, Mei
Anonim

De meeste bewerkingen op een computer met een Windows-besturingssysteem worden uitgevoerd met een muis. Veel ervan kunnen echter op het toetsenbord worden uitgevoerd met speciale knopcombinaties en navigatietoetsen.

Een computer besturen zonder muis?
Een computer besturen zonder muis?

instructies:

Stap 1

Als uw besturingssysteem Windows 7 of Vista is, drukt u op de toetsencombinatie alt="Image" + Shift + NumLock. Dit activeert de toetsenbordcursorbesturing. Er klinkt een pieptoon, waarna het mogelijk is de cursor te verplaatsen met de toetsen op het numerieke toetsenbord.

Stap 2

Denk aan het numerieke toetsenbord. Op de toetsen staan naast cijfers ook pijlen. Hiermee kunt u de cursor verticaal en horizontaal verplaatsen. De diagonale beweging wordt uitgevoerd met de toetsen 7 links en omhoog), 1 (links en omlaag), 3 (rechts en omlaag) en 9 (rechts en omhoog). De klik met de linkermuisknop wordt vervangen door het indrukken van de cijfertoets 5.

Stap 3

Wijzig de juiste instellingen om de rijsnelheid te verhogen. Open het bedieningspaneel. Druk nogmaals op de combinatie alt="Image" + Shift + NumLock. Selecteer in het venster dat verschijnt het item "parameters". Selecteer op het tabblad "muis" klik op de instellingsknop en pas de snelheid van de cursorbeweging aan.

Stap 4

Gebruik andere sneltoetsen om uw computer zo efficiënt mogelijk te bedienen zonder muis. Schakel tussen geopende vensters met de combinaties Alt + Tab en Alt + Shift + Tab (beweeg in de tegenovergestelde richting). U kunt ook Alt + Esc en Alt + Shift + Esc gebruiken om deze actie uit te voeren.

Stap 5

Druk op Alt + F4 om het actieve venster te sluiten. Met dezelfde toetscombinatie kunt u het afsluiten van Windows activeren als alle actieve vensters al gesloten zijn.

Stap 6

Gebruik de Win-toets om met Windows te werken. De combinatie Win + E opent de map "Mijn Computer". De combinatie Win + M minimaliseert alle vensters en Win + Shift + M maximaliseert ze.

Stap 7

Wanneer u met tekst werkt, kunt u de combinatie Ctrl + X gebruiken om de selectie te knippen. Het kan worden gekopieerd met de toetsen Ctrl + C en geplakt met de sneltoets Ctrl + V. U kunt een stuk tekst selecteren met de Shift-toets en de pijltjestoetsen. De combinatie Ctrl + Z helpt om de foutieve actie ongedaan te maken.

Aanbevolen: