Waar Worden Mozilla Firefox-browserbladwijzers Opgeslagen?

Inhoudsopgave:

Waar Worden Mozilla Firefox-browserbladwijzers Opgeslagen?
Waar Worden Mozilla Firefox-browserbladwijzers Opgeslagen?

Video: Waar Worden Mozilla Firefox-browserbladwijzers Opgeslagen?

Video: Waar Worden Mozilla Firefox-browserbladwijzers Opgeslagen?
Video: Пошаговая настройка приватности браузера Mozilla Firefox 2024, Mei
Anonim

Browser Mozilla Firefox, hoewel het de palm verloor aan Google Chrome, staat stevig op de tweede plaats in populariteit in de wereld. Het is geliefd om zijn snelheid en handige ondersteuning voor een groot aantal tabbladen. Tegelijkertijd zijn de prestaties van Mozilla direct afhankelijk van hoe het informatie opslaat - inclusief tabbladen, wachtwoorden en paginabezoeken.

Waar worden Mozilla Firefox-browserbladwijzers opgeslagen?
Waar worden Mozilla Firefox-browserbladwijzers opgeslagen?

Bladwijzers in Mozilla Firefox en hoe ze worden opgeslagen

Mozilla Firefox dekt in januari 2014 ongeveer 28% van alle internetgebruikers en zit qua snelheid op de hielen van zijn naaste concurrent. Om de snelheid van de browser te garanderen, worden alle gegevens opgeslagen via een database in de vorm van een profiel (set bestanden) voor elke gebruiker. Het standaardprofiel wordt aangemaakt wanneer u zich voor het eerst aanmeldt bij Mozilla, maar u kunt andere toevoegen via Profielbeheer.

Als u geïnteresseerd bent in Mozilla Firefox-bladwijzers, hangt hun locatie af van de versie van uw systeem. Voor WindowsXP ziet het pad naar de bladwijzermap eruit als "C: / Documents and Settings / Username / Application Data / Mozilla / Firefox / Profiles / profile_name. Default", voor Windows7 en Vista - als "C: / Users / User_name / AppData / Roaming / Mozilla / Firefox / Profielen / profile_name.default ". De naam van het profiel is een reeks willekeurige cijfers en letters.

De set bestanden in de profielmap heeft de extensie sqlite - dit zijn elementen van de SQLite-database waarmee de browser werkt. Door hun namen is het gemakkelijk te bepalen welke elementen ze bevatten - het bestand dat je nodig hebt zal de naam places.sqlite hebben en bevat niet alleen informatie over bladwijzers, maar ook over bezochte sites. De signons.sqlite- en key3.db-bestanden zijn verantwoordelijk voor uw wachtwoorden en hun codering, het formhistory.sqlite-bestand slaat alle gegevens op op automatisch aanvullen-formulieren op de sites waarop u deze functie hebt aangesloten - zoekopdrachten, aanmeldingen, registratiegegevens en andere soortgelijke informatie.

Wat te doen met bladwijzers?

Als u al uw eerdere instellingen wilt behouden wanneer u de browser opnieuw installeert op hetzelfde besturingssysteem, kopieer dan de profielmap voordat u de oude versie verwijdert. Nadat u de nieuwe versie van Mozilla Firefox hebt geïnstalleerd, plakt u de profielmap in dezelfde map als waar deze zich bevond. De map Profielen bevat waarschijnlijk al een map met het nieuw gemaakte standaardprofiel. Als de namen hetzelfde zijn, vervangt u gewoon de nieuwe map door de oude, zo niet, overschrijft u de naam van de nieuw gemaakte map, verwijdert u deze en hernoemt u de map met het oude profiel.

Als u Mozilla Firefox installeert nadat Internet Explorer de standaardbrowser was, zal het programma u automatisch vragen om alle bladwijzers te importeren. Hierdoor kunt u alle informatie opslaan en niet handmatig overdragen. In dit geval wordt informatie over deze bladwijzers ook naar het profiel geschreven.

Als u een reservekopie van de bladwijzers van uw browser wilt maken, gebruikt u de automatische exporttool voor bladwijzers van Firefox - er wordt een HTML-bestand gemaakt, zodat u de bladwijzers vervolgens in elke andere browser en in elke versie van Firefox kunt importeren.

Aanbevolen: