Waar Bestanden Tijdelijk Worden Opgeslagen

Inhoudsopgave:

Waar Bestanden Tijdelijk Worden Opgeslagen
Waar Bestanden Tijdelijk Worden Opgeslagen

Video: Waar Bestanden Tijdelijk Worden Opgeslagen

Video: Waar Bestanden Tijdelijk Worden Opgeslagen
Video: Verwijderde bestanden op de Mac herstellen met Disk Drill Pro 2024, Mei
Anonim

Wanneer u informatie op de harde schijf van uw computer verplaatst en van internet downloadt, komen bestanden niet altijd in een map terecht waar ze voor een lange tijd worden opgeslagen. Bepaalde commando's en functies van het besturingssysteem slaan informatie slechts tijdelijk op en als u geen belangrijke gegevens wilt verliezen, moet u weten waar u deze kunt vinden.

Waar bestanden tijdelijk worden opgeslagen
Waar bestanden tijdelijk worden opgeslagen

instructies:

Stap 1

Een van de belangrijkste tijdelijke bestandsopslag is het klembord van het besturingssysteem, waar bestanden of mappen worden opgeslagen na de opdracht "kopiëren" of "knippen". Als u vergeet of geen tijd heeft om de bestemming van de gegevensoverdracht te selecteren, worden de gegevens op het klembord vervangen of verwijderd tijdens het daaropvolgende kopiëren of opnieuw opstarten van het systeem. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor tekst die is gekopieerd uit een willekeurig tekstdocument. Selecteer daarom na het kopiëren van de informatie onmiddellijk de gewenste map voor verdere opslag en voer de opdracht "plakken" uit.

Stap 2

Bij het downloaden van internet worden bestanden niet altijd opgeslagen in de map Downloads of een andere gemakkelijk toegankelijke map. Als u door op de downloadlink te klikken de functie "Bestand openen" in de browser selecteert, wordt deze gestart zodra de download is voltooid. Maar na het sluiten zal het moeilijk zijn om het bestand te vinden, aangezien deze opdracht de gegevens opslaat in een tijdelijke map op de harde schijf, die zich in de systeempartitie bevindt en mogelijk zelfs verborgen is. U kunt achterhalen waar het zich bevindt in de browsereigenschappen of door de systeemzoekfunctie te gebruiken. Nadat de computer of browser opnieuw is opgestart, wordt deze map gewist als de bijbehorende optie is ingeschakeld. Als u het bestand na het downloaden wilt gebruiken, selecteert u daarom de opdracht "Bestand opslaan als …".

Stap 3

Periodiek maakt het systeem zelf tijdelijke bestanden - rapporten over verschillende systeemfouten en -bewerkingen, terugdraaiversies van bestanden, geladen internetpagina's om het heropenen ervan te versnellen, enz. Om toegang te krijgen tot deze bestanden, opent u de map Temp, die zich in de hoofdmap van uw harde schijf of in de Windows-map bevindt. Alle tijdelijke bestanden hebben de extensie *.tmp. Hier worden vaak eerdere versies van tekstdocumenten opgeslagen, die bij problemen vaak hersteld moeten worden.

Aanbevolen: