In Welke Map Worden Games Opgeslagen

Inhoudsopgave:

In Welke Map Worden Games Opgeslagen
In Welke Map Worden Games Opgeslagen

Video: In Welke Map Worden Games Opgeslagen

Video: In Welke Map Worden Games Opgeslagen
Video: Locating save files within the Steam userdata folder 2024, Mei
Anonim

Beginnende gebruikers van pc's kunnen op de een of andere manier veel verschillende problemen hebben met de werking van de computer, inclusief waar computerspellen worden opgeslagen.

In welke map worden games opgeslagen
In welke map worden games opgeslagen

Misschien zal het voor elke ervaren gebruiker van een personal computer niet moeilijk zijn om deze of gene directory op een computer te vinden om bijvoorbeeld een probleem op te lossen. Moderne computerspellen worden uitsluitend daar geïnstalleerd waar de gebruiker zelf aangeeft, maar vaak verwaarlozen mensen dit en kijken ze niet eens naar het installatiepad van het spel. Opgemerkt moet worden dat de belangrijkste informatie over het spel precies daar wordt opgeslagen waar de gebruiker het zelf aangeeft, maar de instellingen bevinden zich meestal in een andere map (los van het spel).

Installatiepad voor digitale kopieën van games

Steeds meer gebruikers kopen digitale kopieën van games, dat wil zeggen speciale licentiesleutels die toegang geven tot games op bepaalde diensten (Steam, Uplay en Origin worden tegenwoordig als de meest populaire beschouwd). Het is voor digitale kopieën van games dat de map waarin ze zijn opgeslagen en waar ze worden gedownload, verschilt van het geval wanneer de gebruiker het spel vanaf schijf installeert. Als een gebruiker bijvoorbeeld de Steam-service gebruikt, wordt de download rechtstreeks naar de map C: / Program Files / Steam / steamapps / "gebruikersnaam" uitgevoerd. Sommige van de reeds geïnstalleerde games worden hier ook opgeslagen en het andere deel bevindt zich mogelijk in de map C: / Program Files / Steam / steamapps / common. Welke service ook wordt gebruikt, het pad zal altijd hetzelfde zijn, maar met één verschil: in plaats van Steam is er Uplay of Origin, enz.

Bij installatie vanaf cd ziet het pad er anders uit. Meestal wordt het spel geïnstalleerd in de map C: / Program Files / "game name". Uiteraard bestaat dit pad alleen als de gebruiker de standaardinstellingen in het besturingssysteem zelf niet heeft gewijzigd en de directory niet heeft gewijzigd tijdens de installatie van de software.

Waar bevinden zich opgeslagen gegevens, instellingen en andere gamegegevens

Wat betreft de instellingen, saves en andere informatie, in Windows XP ziet het pad ernaartoe er als volgt uit: C: / Documents and Settings / "gebruikersnaam" / Application Data / "game name", en in Windows 7 en Windows Vista: C: / Gebruikers / "gebruikersnaam" / (AppData) / (Roaming) / "spelnaam". Het is vermeldenswaard dat de gebruiker het pad naar instellingen, opslag en andere gegevens niet kan wijzigen (alleen verplaatsen, maar dit kan de prestaties beïnvloeden), wat betekent dat dit pad geschikt is voor de meeste gebruikers.

Aanbevolen: