In Welk Formaat De Video Moet Worden Opgeslagen Zodat Deze Overal Kan Worden Gelezen

Inhoudsopgave:

In Welk Formaat De Video Moet Worden Opgeslagen Zodat Deze Overal Kan Worden Gelezen
In Welk Formaat De Video Moet Worden Opgeslagen Zodat Deze Overal Kan Worden Gelezen

Video: In Welk Formaat De Video Moet Worden Opgeslagen Zodat Deze Overal Kan Worden Gelezen

Video: In Welk Formaat De Video Moet Worden Opgeslagen Zodat Deze Overal Kan Worden Gelezen
Video: ANODINIUM ALUMINIUM - Breaking Bad 2024, Maart
Anonim

Tegenwoordig zijn er veel indelingen die worden gebruikt om video's op verschillende apparaten op te slaan en af te spelen. Onder hen vallen verschillende soorten compressie op, die universeel zijn en zowel op computers als op mobiele apparaten kunnen worden gereproduceerd.

In welk formaat de video moet worden opgeslagen zodat deze overal kan worden gelezen
In welk formaat de video moet worden opgeslagen zodat deze overal kan worden gelezen

MP4

MP4 is verreweg het meest populaire formaat dat op mobiele apparaten wordt afgespeeld. MP4 kwam naar mobiele telefoons in plaats van 3GP en kreeg zijn populariteit door de verbeterde videocompressieverhouding, de gebruikte MP3-track en de mogelijkheid om verschillende metadata op te slaan. Als je video's naar internet gaat uploaden, kan MP4 het gemakkelijkst worden gestreamd via een internetverbinding en wordt het ondersteund door de meeste video-opslagservices. Het formaat wordt ook ondersteund door de meeste populaire spelers, en codecs voor afspelen zijn opgenomen in het basispakket van elk besturingssysteem en firmware.

Het MP4-videobestand kan direct na het opnieuw installeren van het besturingssysteem op de computer worden afgespeeld. Het formaat kan worden afgespeeld op draagbare spelers, autovideorecorders, televisies en andere elektronica die is ontworpen om afbeeldingen te reproduceren. Het is echter vermeldenswaard dat de video die is opgeslagen in het MP4-formaat van iets mindere kwaliteit kan zijn dan sommige andere formaten, maar voor mobiele apparaten is dit een voordeel, omdat de bestanden vanwege hun kleine formaat zelfs op kleine verwijderbare media. …

AVI

AVI is een van de meest populaire videocompressieformaten. Het wordt ondersteund door elk besturingssysteem en is populair geworden vanwege de hoge kwaliteit van de resulterende afbeelding. Ondanks dat het gemiddelde AVI-bestand vrij groot is, wordt het formaat nog steeds door de meeste spelers op mobiele apparaten en platforms ondersteund. Het nadeel van het formaat is de onmogelijkheid om het te starten zonder vooraf geïnstalleerde codecs in het systeem. Dit probleem kan echter eenvoudig worden opgelost, zowel op computers als op telefoons, tablets, spelers en andere draagbare elektronica.

MKV

MKV verschilt van andere compressiemethoden in zijn structuur. Het formaat is structureel een container die bijna alle informatie kan opslaan, verschillende tracks met ondertitels, audiotracks, hoofdstukken, interactieve menu's, bladwijzers, enz. Tegelijkertijd is het MKV-videobestand open source en kan het desgewenst eenvoudig in verschillende editors worden geopend en geconverteerd. MKV is een goede keuze voor professionals die vaak met videobestanden werken op zowel computers als moderne mobiele apparaten. Het formaat kan video en audio opslaan met vrijwel geen kwaliteitsverlies. Vanwege de lage compressieverhouding van de videotrack is de grootte van het uiteindelijke MKV-bestand echter gemiddeld groter dan die van andere formaten en moeten extra codecs worden geïnstalleerd om dit type video af te spelen. Desalniettemin zijn er een aantal mobiele en computerspelers die het afspelen van video mogelijk maken.

Aanbevolen: