Hoe Mkv-formaat Te Lezen

Inhoudsopgave:

Hoe Mkv-formaat Te Lezen
Hoe Mkv-formaat Te Lezen

Video: Hoe Mkv-formaat Te Lezen

Video: Hoe Mkv-formaat Te Lezen
Video: How To Play MKV Files On Windows 10 ? 2024, Mei
Anonim

Onlangs zijn films opgenomen in MKV-formaat net zo vaak te vinden op torrents en bronnen voor het delen van bestanden als video in AVI-formaat. Als u een MKV-bestand hebt gedownload en de mediaspeler geeft een fout weer tijdens het afspelen, dan kan het probleem worden verholpen door een speciaal viewerprogramma of een set codecs te installeren.

Hoe mkv-formaat te lezen
Hoe mkv-formaat te lezen

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste optie is om een speciaal ontwikkeld programma te downloaden en te installeren om het probleem van het afspelen van dit type bestanden op te lossen. Als zo'n applicatie kun je MKVPlayer kiezen, je kunt het downloaden op de officiële website op https://mkv-player.ru. In dit geval hoeft u alleen maar het gedownloade bestand uit te voeren en na het installeren van het programma het videobestand ermee te openen.

Stap 2

Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer de opdracht "Openen met" in het contextmenu. Geef MKVPlayer op als het uitvoerbare programma en klik op OK. De film wordt geopend in de opgegeven toepassing en het probleem met het lezen van MKV-bestanden wordt opgelost. Het nadeel van deze methode ligt alleen in het feit dat je de film via een ongebruikelijke speler moet bekijken.

Stap 3

Een andere manier is om codecs te installeren die speciaal zijn ontworpen voor het afspelen van videobestanden van "niet-standaard" formaten. In dit geval bekijk je de film op de speler waaraan je al gewend bent geraakt en waarvan de besturing je geen overlast bezorgt.

Stap 4

Download het K-Lite codec-pakket op www.codecguide.com (of een andere softwareportal). Let bij het kiezen van een versie op de bitheid van het systeem (32 of 64-bit), evenals de datum van de release van het bestand - hoe later de versie van de codecs, hoe meer bestanden van allerlei formaten (niet alleen MKV) die je op je computer kunt spelen.

Stap 5

Nadat u het installatiebestand hebt gedownload, start u het en voltooit u de installatie, op dezelfde manier als bij het installeren van een ander programma. Zorg ervoor dat u uw computer opnieuw opstart om eventuele wijzigingen die u hebt aangebracht, van kracht te laten worden.

Aanbevolen: