Hoe Mkv-bestanden Te Lezen

Inhoudsopgave:

Hoe Mkv-bestanden Te Lezen
Hoe Mkv-bestanden Te Lezen

Video: Hoe Mkv-bestanden Te Lezen

Video: Hoe Mkv-bestanden Te Lezen
Video: HOW TO IMPORT MKV FILES INTO AFTER EFFECTS OR PREMIERE PRO 2024, Mei
Anonim

Vandaag heeft de nieuwe container MKV de gesloten AVI-container voor bewerking vervangen. Met zijn hulp kunt u een veel grotere hoeveelheid informatie op 1 MB bezette schijfruimte plaatsen. Om bestanden met deze extensie te openen, worden standaard mediaspelers met vooraf geïnstalleerde sets codecs gebruikt.

Hoe mkv-bestanden te lezen
Hoe mkv-bestanden te lezen

Noodzakelijk

  • - Kmplayer-software;
  • - K-Lite Codec Pack.

instructies:

Stap 1

Tijdens de ontwikkeling van het Windows 3.1-besturingssysteem werd de AVI-container geboren, in feite leeft hij nog, maar het is altijd beschouwd als een slechte hulp voor de beste kwaliteit van de film die wordt bekeken. Deze container is propriëtaire software en werkt volgens het principe van een enkellaags bestand: audio wordt opgenomen na de video.

Stap 2

De nieuwe MKV-container is ontwikkeld en gemaakt door binnenlandse fabrikanten, in de hoop dat deze nog enkele jaren relevant zal zijn. De essentie van de container is eenvoudig - om informatie in verschillende streams te passen, kunt u de bestandsgrootte aanzienlijk verkleinen met dezelfde kwaliteit als AVI.

Stap 3

Als u een film van dit formaat wilt bekijken, moet u in de regel een standaardset codecs installeren, maar sommige mediaspelers kunnen dit zonder extra apparatuur, bijvoorbeeld Kmplayer. Alle benodigde codecs zijn al ingebouwd in de distributiekit van dit hulpprogramma.

Stap 4

Als je gewend bent om videobestanden met andere programma's te bekijken, is het logisch om een van de vijf distributies van de officiële website te downloaden. Ga hiervoor naar de volgende link https://www.codecguide.com/download_kl.htm en selecteer een assembly door op de knop Downloaden te klikken.

Stap 5

Nadat u het installatiepakket hebt gedownload, start u het door erop te dubbelklikken met de linkermuisknop. In het venster dat wordt geopend om de geïnstalleerde codecs te selecteren, schakelt u het Media Player Classic-item uit als u het niet gebruikt. Vink vervolgens het vakje naast DirectShow aan en selecteer de volgende opties: XviD-categorie - nieuwste XviD-versie, DivX-categorie - selecteer nieuwste versie, H264-categorie - selecteer ffdshow.

Stap 6

Selecteer voor MPEG en MPEG2 de opties Cyberlink en Main Concept. Als ze al zijn ingesteld en inactief zijn, vinkt u het vakje voor Systeemstandaard aan. Laat de volgende opties zoals ze zijn: DirectShow audio, Other Audio en VFW. Hoogstwaarschijnlijk zult u de tools uit dit pakket niet gebruiken, dus schakel Tools uit.

Stap 7

Klik op Volgende en vervolgens op Voltooien. Nu kunt u de videospeler starten en de functionaliteit van de geïnstalleerde codecs controleren.

Aanbevolen: