Hoe Een Harde Schijf Van Een Laptop Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Harde Schijf Van Een Laptop Te Verwijderen
Hoe Een Harde Schijf Van Een Laptop Te Verwijderen

Video: Hoe Een Harde Schijf Van Een Laptop Te Verwijderen

Video: Hoe Een Harde Schijf Van Een Laptop Te Verwijderen
Video: Hoe vervang je de hardeschijf van je laptop door een SSD? 2024, April
Anonim

De meeste gebruikers van personal computers repareren hun kantoorapparatuur in gespecialiseerde werkplaatsen of bellen vakmensen aan huis. Er zijn echter nog steeds een groot aantal mensen in de wereld die het leuk vinden om alles zelf tot op de bodem uit te zoeken. Er zijn zelfs speciale sites op internet waar zulke amateurs ervaringen uitwisselen.

Hoe een harde schijf van een laptop te verwijderen
Hoe een harde schijf van een laptop te verwijderen

instructies:

Stap 1

De harde schijf in een laptop is kleiner dan in een gewone computer. En dit komt niet alleen door het kleinere formaat van de minicomputer, maar ook door de systeemvereisten. Al het vullen van notebooks is ontworpen voor kleine hoeveelheden geheugen en lage overdrachtssnelheden. Omdat aanzienlijke volumes en snelle werking hoge temperaturen veroorzaken in het compacte apparaat, wat uiteindelijk de betrouwbaarheid van de hele computer aantast.

Stap 2

Naast al het bovenstaande moet worden opgemerkt dat nog een verschil tussen harde schijven voor laptops de ontwikkelde technologie is om het stroomverbruik te verminderen. Als er geen toegang tot de harde schijf is, gaat de computer in de slaapstand en wordt het beeldscherm leeg.

Stap 3

En toch is het mogelijk om de standaard harde schijf te veranderen naar een versie met betere data. Het hoeft geen supergrote harde schijf te zijn (maximaal 20-30 GB en een snelheid van 4200). Om het te installeren, moet u de originele harde schijf van de laptop verwijderen en de laptop uitschakelen. Draai het ondersteboven, draai de batterijvergrendelingsschroef 90 graden met de klok mee met een schroevendraaier. Koppel de batterij los.

Stap 4

Zoek op de achterkant van de laptop een kleine hoes, ongeveer 8x12 cm, waarop een cilinder is getekend. Dit deksel zit vast met twee schroeven. Houd er rekening mee dat sommige laptops niet zijn gelabeld. Vervolgens moet u alle afdekkingen op het achterpaneel een voor een openen.

Stap 5

De harde schijf wordt in een speciale metalen schuif in de aansluitingsinterface van de laptop gestoken. Als de rails aan de laptoptas zijn vastgeschroefd, moeten ze worden losgeschroefd. Als de schuif niet is vastgeschroefd, hoeft u alleen maar het plastic lipje op de schuif van de harde schijf opzij te trekken (in de richting tegengesteld aan de connector) en de harde schijf uit de verbindingsconnector te trekken.

Stap 6

Draai de vier schroeven los waarmee de schuif aan de harde schijf is bevestigd en verwijder ze. U hebt een metalen schuif nodig bij het installeren van een nieuwe harde schijf.

Aanbevolen: