Hoe Een Schijf Van Een Laptop Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Schijf Van Een Laptop Te Verwijderen
Hoe Een Schijf Van Een Laptop Te Verwijderen

Video: Hoe Een Schijf Van Een Laptop Te Verwijderen

Video: Hoe Een Schijf Van Een Laptop Te Verwijderen
Video: HP - Harde schijf verwijderen/vervangen (G6-1a00 Series laptop-pc's) 2024, Mei
Anonim

De harde schijf is een van de meest kwetsbare elementen van een personal computer. Wees uiterst voorzichtig bij het vervangen van dit apparaat. Daarnaast is het belangrijk om de juiste nieuwe harde schijf te kiezen.

Hoe een schijf van een laptop te verwijderen
Hoe een schijf van een laptop te verwijderen

Noodzakelijk

set schroevendraaiers

instructies:

Stap 1

Koppel de voedingskabel los van de mobiele computer. Zet je laptop uit. Draai het apparaat om en verwijder de batterij. Bestudeer vooraf het type bevestiging van deze accu.

Stap 2

Verwijder de benodigde schroeven waarmee de batterij vastzit. Moderne laptops gebruiken speciale vergrendelingen. Verplaats alle beschikbare bedieningselementen naar de Open positie. Meestal zijn grendels gemarkeerd met speciale tekens in de vorm van een open slot.

Stap 3

Verwijder de batterij uit de behuizing van de mobiele computer. Zoek het compartiment dat is ontworpen om de plaatsing van de schijf op te slaan. Verwijder de schroeven en open het deksel van dit compartiment.

Stap 4

Verwijder nu de schroeven waarmee de kooi van de harde schijf vastzit. Schuif de harde schijf voorzichtig weg van de connectoren. Til de harde schijf uit de behuizing. Onderzoek de apparaatinterfaces.

Stap 5

Als je veel individuele pinnen ziet, dan heeft deze harde schijf een IDE-interface. SATA harde schijven hebben twee platte connectoren. Koop apparatuur van het juiste formaat.

Stap 6

Houd er rekening mee dat mobiele computers 2,5-inch harde schijven nodig hebben. Nadat u een nieuwe harde schijf hebt gekocht, bevestigt u het apparaat met de resterende schroeven aan de wagen.

Stap 7

Installeer de harde schijf in het compartiment van de mobiele computer. Sluit de apparatuur aan op de connectoren door deze in de gewenste richting te schuiven. Installeer de bedieningsschroeven om te voorkomen dat de harde schijf losraakt terwijl de laptop in gebruik is.

Stap 8

Sluit de klep van het compartiment. Zet het vast met schroeven. Zet de mobiele computer aan en open het BIOS-menu. Zorg ervoor dat de nieuwe harde schijf is geïdentificeerd en beschikbaar is voor gebruik. Begin met het installeren van het besturingssysteem op de nieuwe schijf. Zorg ervoor dat u de nieuwe harde schijf formatteert voor gebruik.

Aanbevolen: