Een HP Cartridge Repareren Repair

Inhoudsopgave:

Een HP Cartridge Repareren Repair
Een HP Cartridge Repareren Repair

Video: Een HP Cartridge Repareren Repair

Video: Een HP Cartridge Repareren Repair
Video: hp m1005 mfp CARTRIDGE REPAIR 2024, April
Anonim

Na verloop van tijd beginnen hervulbare HP cartridges uit te drogen, wat altijd resulteert in verlies van functionaliteit en onvermogen om te printen. Om de werkende staat te herstellen, is het noodzakelijk om te spoelen en schoon te maken en vervolgens opnieuw te tanken. Inweken gebeurt op drie manieren.

Een HP cartridge repareren repair
Een HP cartridge repareren repair

Noodzakelijk

  • - middelen voor het wassen van glazen;
  • - Benzinestation

instructies:

Stap 1

Als je geen speciaal gereedschap hebt waarmee je kunt wassen, kun je een glasreiniger gebruiken. Giet het wasmiddel in een pot met water. Verwijder de HP-cartridge uit de printer en dompel deze onder in de oplossing, sluit vervolgens de pot en laat hem een nacht staan.

Stap 2

Haal de cartridge uit de container en dep het afdrukgedeelte gedurende 3 seconden op een tissue. Als er geen afdruk achterblijft of deze onduidelijk en nauwelijks merkbaar is, moet u de procedure herhalen.

Stap 3

Hete verdamping wordt uitgevoerd als de chemische methode niet is gelukt of als de cartridge lange tijd niet is gebruikt. Giet water in een waterkoker en breng het aan de kook. Pak de cartridge en houd deze ongeveer 5 seconden boven de tuit met het afdrukoppervlak. Dep het op een servet. Als de afdruk nauwelijks zichtbaar is, herhaalt u de procedure. Houd het apparaat niet langer dan 5 seconden boven stoom, anders kan het losraken. Herhaal de verdamping ook niet vaker dan 10 keer.

Stap 4

De meest effectieve herstelmethode is doorspoelen met een Ink Tec-navulset. Vul de patroon met glasreiniger in een verhouding van 1:1 met gedestilleerd water. Sluit het navulapparaat aan en gebruik het om de resterende inkt eruit te zuigen. Voer de procedure uit totdat de vloeistof die eruit stroomt relatief helder wordt.

Stap 5

Droog en vul de cartridge opnieuw en installeer deze vervolgens in de printer.

Stap 6

Voer het hulpprogramma Cartridge reinigen uit. In elk apparaat is deze functie anders geïmplementeerd, u kunt deze vinden in "Start" - "Configuratiescherm" - "Hardware" - "Apparaten en printers". Herhaal de lancering van het programma meerdere keren. De restauratie kan als voltooid worden beschouwd.

Aanbevolen: