Een Cartridge Repareren

Inhoudsopgave:

Een Cartridge Repareren
Een Cartridge Repareren

Video: Een Cartridge Repareren

Video: Een Cartridge Repareren
Video: How to replace the cartridge in a mixer tap 2024, Mei
Anonim

De cartridge van een moderne printer is een redelijk betrouwbaar apparaat dat, indien correct gebruikt, meer dan een jaar goed kan werken. Desalniettemin kan soms zelfs een nieuwe cartridge defect raken, waardoor de eigenaar de keuze heeft om de cartridge naar een reparatiewerkplaats te brengen of hem zelf te repareren.

Een cartridge repareren
Een cartridge repareren

instructies:

Stap 1

In de overgrote meerderheid van de gevallen kan de cartridge zelf worden hersteld. Laten we eerst eens kijken naar een veelvoorkomend probleem met inkjetcartridges: het drogen van inkt in printkoppen. Om het op te lossen, giet je wodka of alcohol in een schotel en laat je de cartridges erin zakken met de printkoppen naar beneden en laat je het een paar uur staan.

Stap 2

Neem nu een lege spuit, trek de zuiger terug. Steek de spuit in de inktvulopening en reinig de printkop met een scherpe beweging van de zuiger. Vul de cartridges bij, installeer ze in de printer, selecteer de reinigingsmodus in de instellingen. Voer het vijf keer uit, probeer de pagina af te drukken. Reset de printer in geval van problemen en probeer opnieuw, indien nodig, herhaal de reiniging.

Stap 3

Het repareren van laserprintercartridges is een beetje lastig. Allereerst moet u het type storing weten. Als de cartridge werkt en voldoende toner bevat, maar er verschijnen vegen of strepen tijdens het afdrukken, zit het probleem waarschijnlijk in de lichtgevoelige drum of rakel, een zachte plastic plaat die overtollige toner van de drumeenheid verwijdert. Het wordt aanbevolen om de drumeenheid en de wisser samen te vervangen. Samsung-printers hebben geen rakel, maar moeten meestal het meetblad vervangen. Onderdelen zoals de magnetische as en de primaire laadas falen vrij zelden.

Stap 4

Wees zeer voorzichtig bij het demonteren van de cartridge. Onthoud, of beter nog, schets de locatie en relatieve positie van de onderdelen - dit zal enorm helpen bij het monteren. Houd er rekening mee dat de drumeenheid gevoelig is voor fel licht, dus haal de nieuwe drumeenheid niet voortijdig uit de beschermende verpakking. Plaats het snel en bij weinig licht in de cartridge. Ga er heel voorzichtig mee om, zodat u er geen krassen op maakt.

Stap 5

De trommel wordt aan de uiteinden vastgehouden met pinnen, deze moeten worden uitgetrokken. De wisser wordt meestal vastgezet met schroeven. De magnetische rol en de primaire laadrol kunnen gemakkelijker worden verwijderd, het is voldoende om ze voorzichtig bij de punt op te pakken met een dunne schroevendraaier of priem. Veeg alle functionele onderdelen voorzichtig af met een zachte washand en plaats ze opnieuw. Raak de trommeloppervlakken en rollen niet met uw vingers aan.

Stap 6

Ongebruikte toner kan worden bewaard om de cartridge later bij te vullen. Zorg ervoor dat u het vuilcompartiment leegt. Gooi eventuele toner weg. Zet de cartridge voorzichtig weer in elkaar en draai de drumeenheid voorzichtig aan het tandwiel - deze moet niet te gemakkelijk, maar vrij kunnen draaien. Het is het beste om de rotatie ervan te evalueren voordat u de cartridge uit elkaar haalt - dan zal het duidelijk zijn of u tijdens het montageproces geen fout hebt gemaakt.

Stap 7

Installeer de cartridge in de printer en probeer testtekst af te drukken. De eerste twee of drie pagina's kunnen vlekkerig zijn, daarna wordt de afdrukkwaliteit normaal. Hoewel de cartridges van model tot model verschillen, lijken ze over het algemeen erg op elkaar en zijn dezelfde herfabricageprincipes van toepassing.

Aanbevolen: