Hoe Zorg Je Voor Je Laptop

Hoe Zorg Je Voor Je Laptop
Hoe Zorg Je Voor Je Laptop

Video: Hoe Zorg Je Voor Je Laptop

Video: Hoe Zorg Je Voor Je Laptop
Video: 10 TIPS OM LANGER MET JE LAPTOP ACCU TE WERKEN - TechTime 2024, Mei
Anonim

Ga je zorgvuldig om met je laptop? Natuurlijk blaas je eerst stofdeeltjes van elke toets af, plaats je de laptop alleen op een schone ondergrond en trek je alle draden zo voorzichtig mogelijk uit de connectoren. Maar dan komt het moment dat de eerste kruimels, vlekken en krassen op de laptop verschijnen. Dus wat moet je doen om ervoor te zorgen dat je laptop zo lang mogelijk meegaat?

Hoe zorg je voor je laptop
Hoe zorg je voor je laptop

Trek het snoer niet uit. Trek je te hard aan het snoer, dan zul je al snel een nieuwe moeten kopen. Ruwe behandeling van de apparatuur kan ertoe leiden dat de aansluiting of het snoer niet meer werkt. In het ergste geval kan er kortsluiting optreden. Ook hoef je geen zware voorwerpen op het snoer te leggen, ook niet als het niet op het lichtnet is aangesloten.

Weg van eten - Als u graag films kijkt op uw laptop, hoeft u zich geen zorgen te maken. Het is veel erger als je vette sandwiches of dumplings eet tijdens het kijken naar een film, er kunnen wat voedseldeeltjes op de monitor komen of onder het toetsenbord doordringen. Laat frisdrank, thee, koffie of eten op een veilige afstand van je laptop staan, anders moet je hem vroeg of laat ter reparatie opsturen voor reiniging. Trouwens, vloeistof in een laptop kan leiden tot kortsluiting, wat tot uitval zal leiden.

Ik moet rusten. De laptop wordt door de lange looptijd zo heet dat zelfs de ingebouwde ventilatoren niet kunnen helpen. Zet je laptop af en toe uit voor minimaal een half uur. Als u dergelijke pauzes niet kunt nemen, koop dan een speciale laptopstandaard zodat deze niet oververhit raakt.

Antivirussen. Controleer regelmatig uw antivirusprogramma's, hun prestaties en updates. Scan uw internetverkeer op virussen. Het kost natuurlijk wat tijd, maar het zal je laptop veilig houden.

Emoties. Wat doe je als je laptop begint te bevriezen? Op de uitschakelknop drukken of de batterij eruit trekken, toch? Deze therapie voor elke laptop schaadt het. U kunt gegevens verliezen die moeilijk te herstellen zijn. Denk eraan om uiterst voorzichtig met de batterij om te gaan. De batterij begint snel te ontladen en stopt met werken. Het is beter om één batterij te sparen dan om de zes maanden een nieuwe te kopen, toch?

Toetsenbord: uw toetsenbord moet regelmatig worden schoongemaakt om eventuele ziektekiemen te verwijderen. U kunt een speciaal desinfectiemiddel gebruiken, maar u kunt dit niet rechtstreeks op het toetsenbord zelf spuiten. Bevochtig een doek met het product en veeg het toetsenbord schoon. Ook kun je screenprotectors op je monitor en toetsenbord plaatsen.

Aanbevolen: