Hoe Twee Routers Te Verbinden

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Routers Te Verbinden
Hoe Twee Routers Te Verbinden

Video: Hoe Twee Routers Te Verbinden

Video: Hoe Twee Routers Te Verbinden
Video: How To Connect 2 Routers On 1 Home Network 2024, Mei
Anonim

Veel gebruikers weten al hoe ze zelfstandig een lokaal thuisnetwerk kunnen maken en configureren. En zelfs het bouwen van een draadloos netwerk is voor hen geen probleem. Maar niet iedereen weet hoe te werk te gaan als het nodig is om het dekkingsgebied van een draadloos toegangspunt uit te breiden.

Hoe twee routers te verbinden
Hoe twee routers te verbinden

Noodzakelijk

netwerk kabel

instructies:

Stap 1

In de regel is het onmogelijk om het wifi-signaal van de router aanzienlijk te versterken, zelfs niet door er een extra antenne op aan te sluiten. En als je, stel, je eigen draadloze netwerk creëert in een groot huis met twee verdiepingen en overal toegang tot internet wilt hebben, dan moet je meerdere wifi-routers kunnen verbinden.

Stap 2

Het is de moeite waard om meteen op één heel belangrijk punt te letten: de meeste routers zijn niet in staat om meerdere draadloze toegangspunten te creëren. Hieruit volgt dat het noodzakelijk is om wifi-routers aan te sluiten met de verwachting dat laptops in de toekomst op beide zullen worden aangesloten, het is noodzakelijk om een bekabelde methode te gebruiken. Houd er ook rekening mee dat het beter is om routers van hetzelfde merk en model te gebruiken. Zorg ervoor dat beide apparaten dezelfde softwareversie hebben.

Stap 3

Schakel de eerste router in en configureer deze volgens de vereisten van uw ISP. Doe dit in de standaardmodus, alsof je er geen tweede wifi-router op gaat aansluiten.

Stap 4

Verbind beide routers als volgt met een netwerkkabel: steek het ene uiteinde van de kabel in de LAN-poort van het eerste apparaat en het andere in de internet- of WAN-poort van het tweede.

Stap 5

Open de instellingen van de tweede router door het IP-adres in te voeren in de adresbalk van de browser, nadat u eerder de regel https:// hebt geregistreerd. Maak een draadloos toegangspunt. Ga hiervoor naar Wireless Setup.

Stap 6

Zorg ervoor dat de DHCP-functie is ingeschakeld op de eerste router voor de LAN-poorten om het hele netwerk correct te laten werken. Hierdoor kan het tweede apparaat automatisch het juiste IP-adres verkrijgen.

Stap 7

Om te controleren of deze functie actief is, sluit je je laptop of computer met een netwerkkabel aan op de eerste router. Zorg ervoor dat deze computer of laptop internettoegang heeft.

Aanbevolen: