Twee Routers Verbinden

Inhoudsopgave:

Twee Routers Verbinden
Twee Routers Verbinden

Video: Twee Routers Verbinden

Video: Twee Routers Verbinden
Video: How To Connect 2 Routers On 1 Home Network 2024, Mei
Anonim

Werken in allerlei lokale netwerken is al lang een integraal onderdeel van het leven van veel gebruikers van computers en laptops. Sommigen hebben zelfs geleerd hoe ze hun eigen "thuis" lokale netwerken kunnen maken, door hiervoor switches, routers of routers te gebruiken. Maar soms is het nodig om meerdere netwerken te combineren tot één gemeenschappelijk netwerk. Hiervoor moet je bovenstaande apparaten met elkaar verbinden.

Twee routers verbinden
Twee routers verbinden

Het is nodig

netwerk kabel

instructies:

Stap 1

Bepaal het eindresultaat van het werk. De opties kunnen als volgt zijn: twee lokale netwerken verbinden, een gedeeld internettoegangspunt maken, verbinding maken met een tweede apparaatrouter via kabels of een Wi-Fi-netwerk.

Stap 2

Er zijn twee manieren om de routers aan te sluiten: via een netwerkkabel of via een draadloos wifi-netwerk. Als je de eerste verbindingsoptie hebt gekozen en een van de routers is verbonden met internet, dan zijn je acties als volgt:

1. Sluit het ene uiteinde van de netwerkkabel aan op de LAN-poort van de hostrouter en het andere uiteinde op de internetpoort (WAN).

2. Schakel de DHCP-functie in op de hoofdrouter.

3. Vink in het menu “IP-adres” van de tweede router het vakje “Automatisch een IP-adres verkrijgen” aan.

Stap 3

Als u de routers draadloos moet verbinden, opent u de instellingen van de tweede router, activeert u het zoeken naar draadloze netwerken en maakt u verbinding met het wifi-netwerk dat door het eerste apparaat is gemaakt. Herhaal nu stap 2 en 3 vanaf de tweede stap.

Aanbevolen: