Het Luidsprekervolume Verhogen

Inhoudsopgave:

Het Luidsprekervolume Verhogen
Het Luidsprekervolume Verhogen

Video: Het Luidsprekervolume Verhogen

Video: Het Luidsprekervolume Verhogen
Video: Windows 10: geluidsinstellingen 2024, Mei
Anonim

Het lijkt erop dat de kracht van de luidsprekers van computerakoestiek een absolute waarde is. Maar in de praktijk kunnen dezelfde luidsprekers die op verschillende computers zijn aangesloten, geluid produceren op verschillende volumes. In dit geval is het duidelijk dat de reden in de geluidsbron ligt, dat wil zeggen in de geluidskaart van de computer, of liever in de instellingen ervan. Om het maximale volume van de luidsprekers te verhogen, moet u zich daarom verdiepen in deze instellingen.

Het luidsprekervolume verhogen
Het luidsprekervolume verhogen

Noodzakelijk

Computer, luidsprekers, basisvaardigheden voor computerconfiguratie

instructies:

Stap 1

Kijk eerst naar het volumeniveau van de hoofdaudiometer. Het bevindt zich in de rechterbenedenhoek van het scherm en het pictogram ziet eruit als een miniatuur van een luidspreker. De volumeschuifregelaar moet op maximum staan. Bovendien, als je tevreden bent met een dergelijk volumeniveau, kun je daar stoppen.

Stap 2

Als het luidsprekervolume niet voldoende is, zelfs als de schuifregelaar omhoog staat, gebruik dan het geavanceerde geluidsregelmenu. Open hiervoor in het "Configuratiescherm" het tabblad "Geluiden en audioapparaten". Selecteer het submenu "Volume" en klik op de knop "Geavanceerd". Er verschijnt een venster met verschillende schalen. Zet de schaalschuifregelaar "Geluid" in de bovenste positie en controleer de positie van de schaalschuifregelaar "Algemeen". Als je de eerste stap hebt gevolgd, zou deze ook bovenaan moeten staan, zo niet, verplaats de schuifregelaar dan omhoog.

Stap 3

Er zijn geen universele tools meer om het volume te verhogen. Veel fabrikanten van geluidskaarten leveren hun apparaten echter met speciale software, die vaak een equalizer bevat. Als er zo'n programma is, start u het vanuit de lijst met programma's in het menu Start. Verhoog in de equalizer het geluidsniveau voor alle frequenties. Deze methode om het volume te verhogen is echter nadelig voor de geluidskwaliteit en moet met mate worden gebruikt.

Aanbevolen: