Een Lus Vervangen?

Inhoudsopgave:

Een Lus Vervangen?
Een Lus Vervangen?

Video: Een Lus Vervangen?

Video: Een Lus Vervangen?
Video: #vlog Staalkabel voorzien van lus 1/5 2024, Mei
Anonim

Soms gebeurt het dat de computer, om een onbekende reden, stopt met het correct detecteren van de harde schijf, of, bij een succesvolle opstart, plotseling begint te "bevriezen" en dan helemaal stopt met laden. Haast je niet om het naar de service te brengen of kijk door de advertenties voor de verkoop van harde schijven en moederborden. Het is goed mogelijk dat u alleen de kabel hoeft te vervangen.

Soms gebeurt het dat de computer om onbekende reden stopt met het correct detecteren van de harde schijf
Soms gebeurt het dat de computer om onbekende reden stopt met het correct detecteren van de harde schijf

instructies:

Stap 1

Koppel de stroom naar de systeemeenheid los en verwijder de zijkap.

Stap 2

We inspecteren zorgvuldig het moederbord en alle draden en lussen die zowel op het moederbord als op alle bijbehorende apparaten zijn aangesloten. Lussen zijn meestal verbonden met het moederbord:

• Floppy-drives;

• Harde schijven;

• Schijven voor cd, dvd en andere formaten.

In dit geval gaat er een aparte lus naar de diskettestations. Als u een computer heeft die meer dan 5 jaar geleden is uitgebracht, zijn de harde schijven en schijven hoogstwaarschijnlijk verbonden via een IDE-kabel. Uiterlijk is het een brede 40 of 80-aderige kabel met drie connectoren. De eerste connector verbindt het met het moederbord, de andere twee verbinden met apparaten voor informatieopslag: harde schijven of optische schijven. Gewoonlijk gebruikt een computer twee IDE-lussen.

Stap 3

Om de flexkabel te vervangen, koppelt u de connectoren voorzichtig los van de overeenkomstige aansluitingen van de schijven en harde schijven waarop deze is aangesloten. Om de toegang tot deze apparaten te vergemakkelijken, kan het zinvol zijn om de stroomtoevoer naar deze apparaten los te koppelen. Houd vervolgens het moederbord vast en buig het niet en koppel de lintkabel los van de IDE-aansluiting. Indien nodig ontkoppelen we ook de tweede IDE-kabel.

Stap 4

We installeren de nieuwe kabels in de omgekeerde volgorde: eerst, voorzichtig, lichtjes aandrukkend, bevestigen we ze op het moederbord, dan verbinden we ze met de overeenkomstige sockets van harde schijven en optische schijven.

Aanbevolen: