Hoe Achtergrondgeluid Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Achtergrondgeluid Te Verwijderen
Hoe Achtergrondgeluid Te Verwijderen

Video: Hoe Achtergrondgeluid Te Verwijderen

Video: Hoe Achtergrondgeluid Te Verwijderen
Video: (Netherland)-hoe je audio gemakkelijk te verwijderen van uw video met windows movie maker 2024, April
Anonim

Thuisopname is een aantrekkelijk en veelbelovend proces waarmee u thuis een nummer, gesproken begroeting of podcast op uw blog kunt opnemen. De mogelijkheden voor thuisopnames zijn bijna eindeloos. Veel mensen komen echter ongewenst achtergrondgeluid tegen tijdens het opnemen van geluid, wat bijna onmogelijk te vermijden is als je niet in een geluiddichte studio maar in een appartement opneemt met een gewone dynamische microfoon.

Hoe achtergrondgeluid te verwijderen
Hoe achtergrondgeluid te verwijderen

instructies:

Stap 1

Naast de ruis die direct in uw huis wordt gegenereerd, wordt er ruis gegenereerd door de elektronische achtergrond in de kabels en connectoren van microfoons en muziekinstrumenten. Terwijl het eerste type ruis nog steeds kan worden geëlimineerd door op te nemen in een kamer vol zachte kussens, tapijten en dekens, zachte schoenen te dragen en geluidsabsorberende materialen in de opnamekamer te hangen, kan het tweede type ruis alleen worden geëlimineerd door de computer.

Stap 2

De beste manier om op te nemen is in de professionele software Cool Edit Pro. Maak bij het opnemen van een track een klein gedeelte aan het begin van de track, waarin er volledige stilte is, zodat het programma een voorbeeld van achtergrondgeluid opneemt, dat later als basis zal worden gebruikt, waardoor de ruis op de achtergrond van de opname.

Stap 3

Wanneer u klaar bent met het opnemen van het bestand, opent u het menu Effecten en selecteert u het gedeelte Ruisonderdrukking. Er wordt een venster geopend waarin u verschillende parameters voor ruisonderdrukking kunt aanpassen.

Stap 4

Selecteer op de voerlijn het begingedeelte, dat alleen achtergrondgeluiden bevat. Stel de volgende waarden in bij Ruisonderdrukking - FFT-grootte = 8192, Precisiefactor = 10, Afvlakkingsbedrag = 1, Overgangsbreedte = 0, Spectrale vervalsnelheid = 0.

Stap 5

Klik daarna op de zin Haal profiel uit selectie en sluit het venster, waarbij u de wijzigingen toepast. Selecteer de hele opname, open het filter Ruisonderdrukking opnieuw en klik op Ruis verwijderen.

Stap 6

Om alleen naar het achtergrondgeluid te luisteren en te bepalen of de deeltjes van de opname zelf erin zijn gevallen, klikt u op Alleen ruis behouden. Als de opname vastloopt in de ruis die het filter identificeert, pas deze dan verder aan. Klik op OK om ruis te elimineren.

Aanbevolen: