Hoe De Winsxs-map Te Verwijderen

Hoe De Winsxs-map Te Verwijderen
Hoe De Winsxs-map Te Verwijderen

Video: Hoe De Winsxs-map Te Verwijderen

Video: How to Reduce WinSXS Folder Size in Windows 10/8/7 [Tutorial] 2022, September
Anonim

De grootte van de WinSxS-map is altijd een probleem geweest voor gebruikers van Windows Vista en Windows 7. De voortdurende toename van de grootte van deze map, die dient als opslagplaats voor alle bibliotheken, bronbestanden en systeemmappen, zorgt ervoor dat u verwijder onmiddellijk het monster dat schijfruimte opeet. Dit kan helaas niet.

Hoe de winsxs-map te verwijderen
Hoe de winsxs-map te verwijderen

Het is nodig

  • - vspcin.exe (voor Windows Vista);
  • - compcin.exe (voor Windows 7);
  • - WinsxsLite

instructies:

Stap 1

Download en voer het hulpprogramma vspcin.exe (voor Windows Vista) of compcin.exe (voor Windows 7) uit om de eerste verwerking uit te voeren en probeer de WinSxS-map te verkleinen. Het verwijderen van de geselecteerde map kan ertoe leiden dat de computer niet meer werkt omdat WinSxS de hoofdopslag van het besturingssysteem is.

Stap 2

Download het archief van een klein programma WinsxsLite (564 Kb) en pak het uit in dezelfde map.

Stap 3

Voer het WinsxsLite-script uit om de bewerking uit te voeren om de grootte van de WunSXS-map te verkleinen door onnodige en dubbele bestanden te verwijderen.

Het programma, dat een.bat-bestand is, is gemaakt door de ontwikkelaar Christian Bering Boegh en wordt gratis verspreid.

Stap 4

Druk op knop 2 om Fase 1-scan te starten (controleer en evalueer de WinSxS-map) en druk vervolgens op knop 2 en de letter A om Fase 1 te starten zijn van toepassing (opschonen). Met deze actie kunt u de bestanden in de mappen Program Files en Windows identificeren die dubbele bestanden zijn in de map WnSxS.

Stap 5

Wacht tot het proces is voltooid en start uw computer opnieuw op om drukke bestanden vrij te maken. Sommige bestanden die in de map zijn opgeslagen, zijn niet toegankelijk voor bewerking, dus WinsxsLite is gedwongen een TODO-lijst te maken, waarvan de informatie wordt gebruikt nadat de computer opnieuw is opgestart.

Stap 6

Druk op knop 2 om Fase 2-scan te starten en druk vervolgens op knop 2 en de letter A om Fase 2 te starten zijn van toepassing. Hiermee worden de verouderde bestanden in de WinSxS-map vervangen door harde koppelingen naar de nieuwere versies van de bestanden.

Stap 7

Wacht tot het proces van het verkleinen van de WinSxS-map is voltooid (dit kan tot twee uur duren) en start uw computer opnieuw op om de geselecteerde wijzigingen toe te passen.

Stap 8

Vergelijk de grootte van de bewerkte map met de eerder verkregen nummers. Volgens de garanties van de auteur van het programma zou de werkelijke reductie tot 25% van de eerste moeten bedragen.

Populair per onderwerp