Hoe De HDMI-kabel Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe De HDMI-kabel Te Controleren?
Hoe De HDMI-kabel Te Controleren?

Video: Hoe De HDMI-kabel Te Controleren?

Video: Hoe De HDMI-kabel Te Controleren?
Video: How to connect your laptop to your TV using an HDMI cable - Easy 2024, April
Anonim

HDMI-kabels worden gebruikt voor high-definition audio- en videotransmissie. Bij het kiezen ervan is het belangrijk om vooraf te controleren op defecten, omdat je naast het ongemak bij het bekijken ook het risico loopt dure apparatuur te verpesten.

Hoe de HDMI-kabel te controleren?
Hoe de HDMI-kabel te controleren?

Noodzakelijk

kabeltester

instructies:

Stap 1

Gebruik bij aankoop van een HDMI-kabel een speciale kabeltester. Het is vrij moeilijk om het in de uitverkoop te vinden, maar je kunt het online bestellen. Dit is een van de weinige meest betrouwbare manieren om de kabelkwaliteit te controleren bij aankoop. Je kunt hiervoor ook een tester gebruiken, maar die is nogal lang en onhandig.

Stap 2

Inspecteer het solderen van de stekker zorgvuldig, deze moet voldoen aan de normen en er mogen geen sporen van mechanische belasting op zijn. Inspecteer ter vergelijking de stekkers van nog 2-3 kabels om er zeker van te zijn dat deze overeenkomen. Let goed op de kleur van het metaal, deze mag ook niet verschillen.

Stap 3

Controleer de volledige lengte van de kabel, er mogen geen uitsteeksels of onregelmatigheden op zitten, om nog maar te zwijgen van tekenen van interferentie. Let bij het aansluiten van apparaten met deze kabel op de lengte - zonder versterker mag deze niet langer zijn dan honderd meter, dus de beeldkwaliteit moet ideaal zijn voor een kortere draad.

Stap 4

Selecteer een film in HD-resolutie om te testen, voer deze uit en controleer de overeenstemming van de strepen (u hoeft ze niet allemaal te tellen, het zal meteen merkbaar zijn) en de afwezigheid van andere defecten tijdens het bekijken.

Stap 5

Geef de voorkeur aan het kopen van HDMI-kabels bij speciaalzaken die radioapparatuur en winkels voor consumentenelektronica verkopen. Koop geen goedkope of slechte kwaliteit draden, omdat ze snel kapot gaan. Bestel ze niet in online winkels en controleer ze indien mogelijk op verschillende apparaten voordat je ze koopt.

Stap 6

Let ook op de verpakking van de kabel - deze moet in een verkoopbare staat zijn. Laat u bij het kiezen van een kabel ook leiden door de reputatie van de fabrikant, vertrouw geen onbekende merken van goederen en neem geen draden die geen informatie over de fabrikant hebben.

Aanbevolen: