Een TP-Link Wifi-router Instellen

Inhoudsopgave:

Een TP-Link Wifi-router Instellen
Een TP-Link Wifi-router Instellen

Video: Een TP-Link Wifi-router Instellen

Video: Een TP-Link Wifi-router Instellen
Video: How to Setup a TP-Link WiFi Router 2024, Maart
Anonim

TP-Link-routers zijn goedkoop en populair, ze stellen je in staat om thuis een draadloze internetverbinding tot stand te brengen. Om je TP-Link wifi-router correct te configureren, moet je een paar eenvoudige stappen volgen.

Je kunt de TP-Link wifi-router zelf instellen
Je kunt de TP-Link wifi-router zelf instellen

instructies:

Stap 1

In feite hebben alle TP-Link-modellen vergelijkbare parameters en verbindingen, dus deze handleiding helpt u bij het instellen van een TP-Link WiFi-router met een willekeurig nummer, bijvoorbeeld WR841n of WR740n. Zorg er eerst voor dat u een geconfigureerde bekabelde DSL-verbinding met internet hebt (er wordt een netsnoer in het appartement getrokken en u hebt een gebruikersnaam en wachtwoord voor de verbinding die zijn uitgegeven door de provider). Pak de router uit: de kit moet een kort dubbel netsnoer, een kabel voor aansluiting op een stopcontact en instructies bevatten.

Stap 2

Steek de router in een stopcontact en druk op de startknop, terwijl de indicatoren aan de voorkant moeten oplichten. Sluit uw primaire DSL-kabel aan op de WAN-poort van de router (meestal aan de rand en omlijnd in blauw of een ander kader). Sluit het korte netsnoer uit de set aan op een van de vier LAN-connectoren aan het ene uiteinde en steek het andere in de netwerkconnector van uw computer of laptop.

Stap 3

Om nu de apparaatparameters in te voeren en de TP-Link WiFi-router te configureren, opent u een geïnstalleerde internetbrowser (bijvoorbeeld Internet Explorer), voert u het adres 192.168.0.1 of 192.168.1.1 in de adresbalk in. U kunt zien welke werkt aan de hand van de instructies die bij uw TP-Link-routermodel zijn geleverd. Als geen van de opgegeven adressen geschikt is (wanneer u op Enter drukt, wordt er niets geopend), reset u de huidige apparaatinstellingen door de Reset-knop een paar seconden ingedrukt te houden (of door een naald in het overeenkomstige gaatje te steken, afhankelijk van het model). Na het invoeren van het juiste adres in de browser, zou het instellingenmenu van de router moeten openen.

Stap 4

Stel de basisnetwerkverbinding van uw router in. Ga naar het gedeelte Netwerkinstellingen en specificeer het type van uw thuisnetwerk (bijvoorbeeld PPoE). Je kunt het zien in de overeenkomst met de provider of bellen met de ondersteuningsdienst. Ook moet de provider gegevens verstrekken zoals de aanwezigheid van een dynamisch of statisch IP-adres, servernaam, IP- en DNS-submaskers. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in voor een bekabelde internetverbinding, selecteer Automatisch verbinden en sla de instellingen op. Wanneer u nu opstart en een aangesloten router hebt, maakt uw computer of laptop automatisch verbinding met internet.

Stap 5

Het enige dat overblijft is om de TP-Link Wi-Fi-router te configureren om een draadloze thuisverbinding met het netwerk te hebben. Ga naar het gedeelte Draadloos. Voer de gewenste naam voor de Wi-Fi-verbinding in en stel een wachtwoord in dat voor u geschikt is, waarbij u de instellingen opslaat. Probeer nu te zoeken naar beschikbare draadloze verbindingen vanaf uw laptop of smartphone. De verbinding die u hebt gemaakt, moet een van de gevonden verbindingen zijn. Selecteer het, voer het wachtwoord in en controleer de internetfunctionaliteit door een site in de browser te openen.

Aanbevolen: