Een Wifi-punt Instellen

Inhoudsopgave:

Een Wifi-punt Instellen
Een Wifi-punt Instellen

Video: Een Wifi-punt Instellen

Video: Een Wifi-punt Instellen
Video: Wifi-ontvangst verbeteren in huis (Consumentenbond) 2024, April
Anonim

Gebruikers van laptops en netbooks, tablets en smartphones geven tegenwoordig de voorkeur aan draadloze communicatie om toegang te krijgen tot internet. Zo'n verbinding maakt het mogelijk om vrij door het huis te bewegen met een computer of mobiel apparaat, terwijl je met vrienden communiceert of online films kijkt. Om een dergelijke draadloze internetverbinding te realiseren, is het noodzakelijk om een speciaal toegangspunt te creëren door middel van Wi-Fi-toegang.

Een wifi-punt instellen
Een wifi-punt instellen

instructies:

Stap 1

Lees de instructies voor uw mobiele apparaat. Dit is nodig om de juiste wifi-router (router) voor het werk te kiezen. Ze moeten compatibel zijn met uw computer.

Stap 2

Kies voor jezelf een wifi-router volgens de specificatie die in de handleiding van je laptop, tablet, netbook, etc. staat. Zie het hoofdstuk van de handleiding "Draadloze communicatie", "Internettoegang" of "Draadloze adapters".

Stap 3

Installeer de wifi-router volgens de instructies die bij het apparaat zijn geleverd. Sluit hem aan op het lichtnet.

Stap 4

Sluit uw bestaande internetkabel aan op een WAN (DSL) of internetaansluiting (afhankelijk van het routermodel). De aangegeven connectoren bevinden zich op de behuizing van het apparaat. Zet uw computer aan. Sluit de netwerkkaart van het apparaat aan op de router door de juiste kabel in de Ethernet (LAN)-connector op de wifi-router te steken.

Stap 5

Start uw browser. Open de handleiding van de gekochte apparatuur en zoek daar het IP-adres van de wifi-router op. Voer dit adres in uw browser in het invoerveld voor het webadres in. Wacht tot het apparaat is aangemeld bij de webinterface en selecteer het menu Internet Setup.

Stap 6

Vul alle benodigde items van dit menu in en vermeld zonder fouten uw gebruikersnaam en wachtwoord, die de provider u heeft verstrekt voor autorisatie in het netwerk. NAT- en DHCP-functies inschakelen. Sla alle veranderingen op.

Stap 7

Ga verder met het maken van uw eigen Wi-Fi-hotspot. Ga naar het menu Draadloze instellingen. Stel de naam (SSID) en het wachtwoord (wachtwoord) van uw draadloze toegangspunt in. Kies uit de aangeboden lijst met typen gegevenscodering degene die voldoet aan de vereisten van uw laptop of ander mobiel apparaat.

Stap 8

Sla de opgegeven parameters op door op de knop OK of "Opslaan" te klikken (afhankelijk van de software). Start de Wi-Fi-router opnieuw door op de overeenkomstige knop op het apparaatpaneel te drukken of door de router uit te schakelen van het lichtnet (afhankelijk van het model). Schakel het apparaat in.

Stap 9

Open de lijst met beschikbare draadloze netwerken op uw laptop, netbook of ander mobiel apparaat. Selecteer de hotspot die je hebt gemaakt.

Aanbevolen: