Wifi Instellen Op Een Laptop

Inhoudsopgave:

Wifi Instellen Op Een Laptop
Wifi Instellen Op Een Laptop

Video: Wifi Instellen Op Een Laptop

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: How to connect your Laptop to Wifi 2023, Februari
Anonim

Draadloze breedbandtoegang tot een verscheidenheid aan netwerken wordt steeds gebruikelijker. De beschikbaarheid van draadloze internettoegang via wifi in cafés en uitgaanscentra is bijna een standaard geworden, wifi-netwerken worden veel gebruikt om toegang te krijgen tot bedrijfsnetwerken, waardoor u aanzienlijke bedragen kunt besparen op het creëren en onderhouden van een omslachtig web van draden. Wifi is niet ongebruikelijk in de appartementen en huizen van de meest voorkomende computergebruikers.

Wifi instellen op een laptop
Wifi instellen op een laptop

Het is nodig

notitieboekje

instructies:

Stap 1

De situatie wordt vereenvoudigd door de aanwezigheid van een wifi-module in de overgrote meerderheid van moderne laptopmodellen. Als eigenaar van een laptop met wifi-module wil iedereen natuurlijk snel kunnen profiteren van de technologische vooruitgang in de vorm van toegang tot allerlei draadloze netwerken. Voordat u zich echter in de diepten van het draadloze internet stort, moet u wifi op uw laptop instellen.

Stap 2

Allereerst moet je de wifi-module van de laptop aanzetten. Hiervoor is in de regel een van de toetsen op het toetsenbord bedoeld, gemarkeerd met een antennepictogram en in combinatie met de Fn-functietoets. Als er een indicator op de laptopbehuizing is gemarkeerd met hetzelfde pictogram, dan zal de wifi-module branden als deze is ingeschakeld.

Stap 3

Configureer de netwerkinstellingen van de laptop zodat deze automatisch het IP-adres ontvangt. In de regel is dit voldoende om wifi-netwerken met succes te detecteren en verbinding te maken met degenen die gratis toegang bieden.

Stap 4

Nadat beschikbare wifi-netwerken zijn gevonden, geeft het besturingssysteem informatie over hen weer en biedt het aan om er verbinding mee te maken. Klik op het bericht dat in de lade verschijnt, volg een paar eenvoudige stappen die worden voorgesteld door de verbindingswizard en u bent online.

Stap 5

Als u om de SSID wordt gevraagd wanneer u verbinding probeert te maken met een draadloos netwerk, betekent dit dat het geselecteerde netwerk niet openbaar is en wordt beschermd door een speciale code. Het is onmogelijk om toegang te krijgen tot een dergelijk netwerk zonder de code te kennen. Als u echter het SSID-verzoek ziet, betekent dit dat u wifi op de laptop correct hebt geconfigureerd. Als er meerdere items in de lijst met beschikbare draadloze netwerken staan, probeer dan verbinding te maken met andere netwerken (misschien zijn deze openbaar beschikbaar) of koop een toegangskaart voor een betaald netwerk, het zal de SSID tonen.

Stap 6

Dankzij de ingebouwde wifi in de laptop kun je overal internetten waar wifi is. Maar voordat u overweegt om verbinding te maken met wifi, moet u controleren of uw apparaat (in dit geval een laptop) een draadloze netwerkkaart heeft. De meeste minicomputers hebben een knop met een Wi-Fi-pictogram erop gedrukt. Ook moet de laptop een speciale indicator hebben. Het licht op wanneer de "netwerkkaart" is aangesloten. Afhankelijk van het laptopmodel kan de indicator in verschillende kleuren oplichten. Wanneer de "netwerkkaart" uit is, brandt de indicator rood, wanneer de "netwerkkaart" aan is, is de indicator wit of groen.

Stap 7

Sommige laptopfabrikanten plaatsen een wifi-schakelaar aan het uiteinde van de laptoptas. Voor het gemak van de gebruiker plaatsen ze aanduidingstekeningen in de buurt, waardoor duidelijk wordt hoe je wifi in- en uitschakelt.

Stap 8

Als uw computer (laptop) onder Windows XP draait, klikt u in de rechterbenedenhoek van het bureaublad op de knop "Start". Ga dan naar "Configuratiescherm". Druk op de knop "Overschakelen naar klassieke weergave" om het navigeren door verdere instellingen te vergemakkelijken. … … Selecteer het gedeelte "Netwerkverbindingen". Een icoon "Draadloze netwerkverbinding" verschijnt in een nieuw venster; het moet actief zijn. Klik erop met de rechtermuisknop en selecteer "Beschikbare draadloze netwerken bekijken". Daarna wordt in een nieuw venster een lijst met beschikbare draadloze netwerken geopend.

Stap 9

Selecteer het netwerk dat je nodig hebt.Als het onder een wachtwoord staat, voer het dan twee keer in in het overeenkomstige veld in de tabel die wordt geopend. Na het voltooien van deze eenvoudige stappen maakt de laptop verbinding met het geselecteerde toegangspunt en kunt u internetten.

Stap 10

Gebruikers van Windows 7 kunnen beschikbare verbindingen vinden door op het pictogram Beschikbare verbindingen op de werkbalk naast het klokpictogram te klikken. Als je visueel niet weet hoe het pictogram dat je nodig hebt eruitziet, verplaats dan de muiscursor naar alle "snelkoppelingen" op het paneel en lees wat deze of die "afbeelding" betekent.

Stap 11

Druk op de knop die je nodig hebt en wacht tot er een nieuw venster wordt geopend met een lijst met beschikbare internetverbindingen. Selecteer in de lijst het gewenste netwerk en voer indien nodig in het venster dat hierna verschijnt het wachtwoord in - de netwerkbeveiligingssleutel. Na het voltooien van deze stap kunt u zonder problemen verbinding maken met internet.

Stap 12

Een netwerkbeveiligingssleutel of wachtwoord is een gecodeerd cijfer dat u kunt gebruiken om verbinding te maken met een werkend wifi-netwerk. Het heeft direct invloed op de veilige werking van het draadloze netwerk. Zoals alle wachtwoorden beschermt de beveiligingssleutel de Wi-Fi-gebruiker (eigenaar) tegen illegale verbindingen met het netwerk. Op een werkende internetverbinding kan een dergelijke "onbeveiligde" verbinding zich manifesteren als een aanzienlijke afname van de internetsnelheid. Wees daarom voorzichtig bij het aanmaken van uw wachtwoord.

Stap 13

Het type gegevenscodering speelt een belangrijke rol bij het gebruik van een draadloos Wi-Fi-netwerk, met name wat betreft de mate van beveiliging. De naam "versleuteling" betekent dat alle gegevens die binnen een bepaald netwerk worden verzonden, versleuteld zijn. Het coderingssysteem beschermt het netwerk tegen gebruikers van derden. En de andere persoon, die uw wachtwoord niet kent, kan deze gegevens niet op zijn apparaat ontsleutelen.

Populair per onderwerp