Een Wifi-netwerk Instellen Tussen Laptops

Inhoudsopgave:

Een Wifi-netwerk Instellen Tussen Laptops
Een Wifi-netwerk Instellen Tussen Laptops

Video: Een Wifi-netwerk Instellen Tussen Laptops

Video: Een Wifi-netwerk Instellen Tussen Laptops
Video: W10-0016 Een draadloze wifi netwerk adapter opnieuw inschakelen in Windows 10. 2024, April
Anonim

Elke min of meer moderne laptop heeft noodzakelijkerwijs een draadloze Wi-Fi-interface. Naast gemakkelijke toegang tot internet in elk café of hotelkamer, kan deze communicatiemethode handig zijn om een netwerk te creëren tussen uw computer en die van iemand anders.

Een wifi-netwerk instellen tussen laptops
Een wifi-netwerk instellen tussen laptops

instructies:

Stap 1

Maak een netwerk aan op een van de laptops. Hoe wifi werkt, vereist een host, d.w.z. het hoofdapparaat van het netwerk. Het kan bijvoorbeeld een draadloze router zijn. En in jouw geval, als er maar twee laptops zijn, zou een van hen de host moeten zijn. Welke computer de "server" zal zijn, heeft geen fundamenteel verschil. Open het "Configuratiescherm" en selecteer het menu "Netwerkverbindingen" - als u Windows XP gebruikt. Als wifi niet is uitgeschakeld op uw laptop, ziet u een pictogram met het label "Draadloze verbinding" in het menu met netwerkverbindingen. Als het pictogram grijs is, dat wil zeggen, inactief of niet, schakel dan de stroom van de laptopbehuizing in. De gewenste knop is gemarkeerd met een antenne en verlicht door een gloeilamp.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op het verbindingspictogram en selecteer Eigenschappen. Er wordt een venster geopend met informatie over de verbinding, selecteer daarin de regel met de naam "Internet Protocol TCP / IP" en klik opnieuw op de knop "Eigenschappen". Vink het vakje "Gebruik het volgende IP-adres" aan en voer het adres van uw laptop in, bijvoorbeeld 192.168.3.1. Specificeer het subnetmasker - 255.255.255.0 en sla op door op OK te klikken. Klik vervolgens op het tabblad "Draadloze netwerken" en klik op "Geavanceerd". U ziet een venster met drie opties om het type netwerk te kiezen, vink het item "Computer-naar-computernetwerk" aan en klik op "Sluiten".

Stap 3

Klik op de knop "Toevoegen" onderaan het venster op het tabblad draadloze netwerken. Er wordt een venster geopend waarin u een naam voor het netwerk moet invoeren, dit doet u in het veld tegenover het opschrift SSID. Voor een eenmalige of incidentele verbinding is het handig om de codering en bescherming van het netwerk uit te schakelen - selecteer de waarden "Open" en "Uitgeschakeld" in de velden onder de netwerknaam.

Stap 4

Als u van plan bent het netwerk vaak te gebruiken, selecteert u de optie met verificatie, dat wil zeggen "Ingeschakeld" en voert u het wachtwoord voor het netwerk in het overeenkomstige veld in. Zorg ervoor dat u het sleutelwachtwoord noteert, zonder dit is het onmogelijk om verbinding te maken met uw netwerk. Wanneer u klaar bent met het invoeren van gegevens, klikt u in alle vensters op OK. Het netwerk is gemaakt, het blijft alleen om er een tweede laptop op aan te sluiten.

Stap 5

Open de map "Netwerkverbindingen" op de tweede laptop. Dubbelklik op het draadloze pictogram om de netwerkbrowser en het zoekvenster te openen. Klik op de knop "Netwerklijst vernieuwen" en dubbelklik op de regel met de vereiste SSID - de naam van het gemaakte netwerk. Als u tijdens het installatieproces een wachtwoord voor het netwerk hebt opgegeven, moet u dit wachtwoord invoeren wanneer u verbinding maakt vanaf een tweede laptop. Na enkele seconden wordt de verbinding tot stand gebracht.

Stap 6

Als dit niet het geval is, configureert u handmatig het IP-adres van de "slave"-laptop. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het verbindingspictogram, selecteer het menu "Eigenschappen" en geef het IP-adres op zoals op de eerste laptop. Eén nuance - het laatste cijfer zou anders moeten zijn, bijvoorbeeld als er 192.168.3.1 op de "Netwerkserver" was, dan zou er op de "client" 192.168.3.2 moeten zijn. Start uw laptop opnieuw op nadat u het IP-adres hebt gewijzigd.

Aanbevolen: