Een Wifi-thuisnetwerk Instellen

Inhoudsopgave:

Een Wifi-thuisnetwerk Instellen
Een Wifi-thuisnetwerk Instellen

Video: Een Wifi-thuisnetwerk Instellen

Video: Een Wifi-thuisnetwerk Instellen
Video: Kijkersvragen: Wat je moet weten voor een optimaal (WiFi) thuisnetwerk! 2024, April
Anonim

Draadloze technologie is de afgelopen jaren sterk geëvolueerd. Wi-fi-netwerken hebben kantoorgebouwen, cafés en restaurants en zelfs parken geïnfiltreerd. In een huis of appartement kun je met een wifi-netwerk alle apparaten aansluiten zonder kabels te gebruiken. Daarnaast is een dergelijk netwerk relatief eenvoudig te installeren en configureren.

Een wifi-thuisnetwerk instellen
Een wifi-thuisnetwerk instellen

Noodzakelijk

  • - draadloze router (router);
  • - een computer met een draadloze module.

instructies:

Stap 1

Koop een draadloze router (router) en verbind deze met internet door de provider te kiezen die je leuk vindt. Sommige kabel- en DSL-providers bieden tegen een kleine vergoeding draadloze routers aan. Zorg ervoor dat het bereik van de router het hele huis beslaat. Kies een plek in het midden van je huis of appartement en plaats daar je router.

Stap 2

Schakel uw draadloze router in. Als de router volledig is geladen, zorg er dan voor dat het lampje dat aangeeft dat de verbinding tot stand is gebracht, brandt. De lampjes op een draadloze router geven meestal een stroombron, een ISP-verbinding en een succesvolle internetverbinding aan. Een rood lampje betekent meestal dat er geen verbinding is, geel betekent dat er een probleem was bij het proberen verbinding te maken en groen betekent dat de verbinding tot stand is gebracht.

Stap 3

Gebruik een computer met een draadloze module om verbinding te maken met de router. Om uw router te vinden en er verbinding mee te maken, klikt u op de Start-knop op uw computer en vervolgens op Configuratiescherm. Dubbelklik vervolgens op het netwerkpictogram. Klik in het menu Taken aan de linkerkant van het netwerkvenster op de knop Verbinden met een netwerk.

Stap 4

Selecteer het netwerk uit de lijst dat overeenkomt met uw router. Klik op de knop Verbinden. Mogelijk moet u identificatiecodes invoeren die door uw ISP en de fabrikant van de router zijn verstrekt.

Stap 5

Bescherm uw netwerk met een wachtwoord. Hiermee wordt voorkomen dat onbekende computers en apparaten via de router toegang krijgen tot internet. Om een wachtwoord toe te passen, selecteert u de optie Beveiliging en vervolgens Wachtwoordbeveiliging.

Stap 6

Controleer de verbinding. Zorg ervoor dat er een acceptabel signaal is op punten die verder van de router verwijderd zijn.

Aanbevolen: