Een Computer Instellen Met Een Wifi-punt

Inhoudsopgave:

Een Computer Instellen Met Een Wifi-punt
Een Computer Instellen Met Een Wifi-punt
Anonim

Om uw desktopcomputer als Wi-Fi-hotspot te gebruiken, moet u een geschikte adapter aanschaffen en configureren. Dit proces heeft veel subtiliteiten en valkuilen waarmee rekening moet worden gehouden.

Een computer instellen met een wifi-punt
Een computer instellen met een wifi-punt

instructies:

Stap 1

Koop een Wi-Fi-adapter met de functie om een draadloos toegangspunt te creëren. Controleer de compatibiliteit van deze apparatuur met nieuwe versies van besturingssystemen, want voor sommige apparaten zijn er alleen stuurprogramma's voor Windows XP. Selecteer USB- of PCI-apparaat.

Stap 2

Sluit de gekochte Wi-Fi-adapter aan op uw computer. Installeer stuurprogramma's en software voor dit apparaat. Veel draadloze adapters van Asus zijn gebaseerd op een chip van RaLink-apparaten. Om ervoor te zorgen dat deze adapters werken met het Windows Seven-besturingssysteem, moet u de Ralink Wireless Utility downloaden en installeren. Installeer deze applicatie en start uw computer opnieuw op.

Stap 3

Voer het RaUI-programma uit. Stel de internetverbinding van uw computer in. Volg deze procedure op de gebruikelijke manier zonder parameters te wijzigen. Klik met de rechtermuisknop op het RaUI-hulpprogrammapictogram in het systeemvak en selecteer Soft + AP-modus.

Stap 4

Geef in het geopende venster een internetverbinding op zodat netwerkcomputers deze kunnen gebruiken om toegang te krijgen tot het netwerk. Ga nu naar het AP-menu. Voer in het veld SSID de naam van uw draadloze toegangspunt in. Het aantal dat wordt weergegeven in het item Max. aantal peers betekent het maximale aantal verbindingen. Selecteer het beveiligingstype door het in te voeren in het veld Verificatie.

Stap 5

Voer het wachtwoord in het veld Sleutelmateriaal in, dat moet worden opgegeven om verbinding te maken met uw toegangspunt. Klik op de knop Toepassen. Onthoud het adres van uw Wi-Fi-adapter dat is opgegeven in het veld IP-adres. Open het menu Geavanceerd en selecteer 2.4G-modus in het veld Draadloze modus. Klik op de knop Toepassen.

Stap 6

Open nu de instellingen van de netwerkkaart van de laptop. Voer in de velden "Default gateway" en "Preferred DNS server" de waarde van het IP-adres van de wifi-adapter in. Geef uw laptop een permanent IP-adres dat verschilt van het computeradres met het laatste cijfer.

Aanbevolen: