Routerinstellingen Openen

Inhoudsopgave:

Routerinstellingen Openen
Routerinstellingen Openen

Video: Routerinstellingen Openen

Video: Routerinstellingen Openen
Video: Eigen Router Gebruiken? | Zeg DOEI tegen de router van je provider! 2024, April
Anonim

Routers zijn een vrij brede klasse van routeringsapparaten, maar wanneer toegepast op thuis- of kantoornetwerken, duidt dit woord meestal een apparaat aan dat verzonden datapakketten verdeelt tussen computers die erop zijn aangesloten en een aangesloten internetverbinding. In de regel is toegang tot de instellingen van de router mogelijk via een browser vanaf elke computer op het lokale netwerk dat deze bedient.

Routerinstellingen openen
Routerinstellingen openen

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat de router van stroom wordt voorzien en dat de computer van waaruit u toegang wilt krijgen tot het bedieningspaneel van de instellingen van dit apparaat is aangesloten op het lokale netwerk dat het bedient. Een dergelijke verbinding kan tot stand worden gebracht via een draadloze wifi-verbinding (waarvoor een codesleutel vereist is) of een directe bedrade verbinding via een twisted pair-kabel met RJ-45-connectoren.

Stap 2

Start een browser die op uw besturingssysteem is geïnstalleerd en typ de URL in de adresbalk en druk op Enter. Afhankelijk van het type router dat wordt gebruikt, kan dit adres verschillen, maar de meest gebruikte IP-adressen zijn 192.168.0.1, 192.168.1.1, 192.168.1.253. Als geen van beide werkt, controleer dan het adres van uw model in de gebruiksaanwijzing.

Stap 3

Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in de daarvoor bestemde velden van het formulier in - dit formulier zal aanwezig zijn op de pagina die in de browser is geladen nadat u naar het ingevoerde adres bent gegaan. Als u de instellingen niet hebt gewijzigd, zijn de standaard login en wachtwoord heel eenvoudig - bijvoorbeeld dezelfde admin login en hetzelfde wachtwoord voor ASUS-routers, admin login en 1234 wachtwoord voor Zyxel, admin login en wachtwoord wachtwoord voor Netgear, admin login en geen wachtwoord voor D-Link. Sommige routeringsapparaten hebben extra beveiliging op deze pagina - de D-Link-router vereist bijvoorbeeld ook het invoeren in een extra veld van een reeks letters en cijfers die worden aangegeven in de geüploade afbeelding.

Stap 4

Klik op de knop autorisatiegegevens indienen nadat alle vereiste velden zijn ingevuld. De router controleert de ingevoerde gegevens met de opgeslagen waarden en laadt het configuratiescherm met zijn instellingen in het browservenster. Als de autorisatiegegevens onjuist blijken te zijn, krijgt u een bijbehorend bericht te zien en krijgt u een extra poging. Als u het fabriekswachtwoord en de login hebt gewijzigd en u kunt ze nu niet meer herinneren, moet u op de Reset-knop op de routerbehuizing drukken om de standaard login en het standaardwachtwoord te herstellen. Houd er echter rekening mee dat hiermee ook alle andere wijzigingen die u in de routerinstellingen hebt aangebracht, worden gereset.

Aanbevolen: