Een Schermafbeelding Openen

Inhoudsopgave:

Een Schermafbeelding Openen
Een Schermafbeelding Openen

Video: Een Schermafbeelding Openen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Hoe maak ik een screenshot in Windows? 2023, Februari
Anonim

Screenshot (van Engels scherm - scherm, opname - momentopname) - een beeld verkregen door een computer als resultaat van het indrukken van bepaalde toetsen, dat weergeeft wat de gebruiker op een bepaald moment op de monitor ziet.

Een schermafbeelding openen
Een schermafbeelding openen

instructies:

Stap 1

Met schermafbeeldingen kunt u het werk van elk programma visueel laten zien, dienen als illustraties voor een artikel, een boek voor de auteur. Soms vragen softwarefabrikanten om een ​​screenshot te sturen.

Stap 2

Er zijn veel programma's om een ​​screenshot te maken en op te slaan, maar de gemakkelijkste en snelste manier om dit te doen is met ingebouwde Windows-tools. Om dit te doen, hoeft u alleen maar op de toets Print Screen te drukken, op het toetsenbord wordt de naam afgekort - PrtSc SycRq. Het bevindt zich meestal in de bovenste rij, naast de F12-toets.

Stap 3

Nadat u op de PrtSc SycRq-toets hebt gedrukt, wordt de schermafbeelding op het klembord opgeslagen. Om er een momentopname van op te slaan, moet u een grafische editor openen. Het is handiger om het ingebouwde Windows-programma te gebruiken - MS Paint. Klik op Start - Alle programma's - Accessoires - MS Paint. Programmaadres op station C: WINDOWSsystem32mspaint.exe.

Stap 4

Selecteer vervolgens het menu "Bewerken" - "Plakken". Of druk op de sneltoets Ctrl + V. Er verschijnt een afbeelding van uw scherm in het programmavenster, dat nu in een bepaald formaat moet worden opgeslagen.

Stap 5

Selecteer het menu "Bestand" - "Opslaan als". Het dialoogvenster "Opslaan als" verschijnt. Paint vraagt ​​u standaard om het bestand op te slaan in de map Mijn afbeeldingen in Mijn documenten. U kunt elke handige map kiezen om op te slaan. Bepaal het formaat waarin u de afbeelding wilt opslaan.

Stap 6

Als het u niet uitmaakt hoe groot de snapshot zal zijn, sla deze dan op in.bmp / ​​​​dib 24-bits afbeeldingsindeling. In dit geval zal de beeldkwaliteit de beste zijn, maar ook het "gewicht" zal het grootst zijn. Met een schermresolutie van 1024x768 weegt één foto ongeveer 2,25 MB.

Stap 7

Als je de afbeelding zo klein mogelijk wilt hebben, sla hem dan op in.jpg- of.gif-formaat. Er is ook een optie om de bestandsgrootte te verkleinen met de WinRAR-archiver, de compressiemethode is maximaal.

Stap 8

U kunt de schermafbeelding ook in MS Word plakken door op de toetsencombinatie Ctrl + V te drukken of door met de rechtermuisknop te klikken en het menu "Plakken" te selecteren.

Populair per onderwerp