Wat Is Mtu In Routerinstellingen

Inhoudsopgave:

Wat Is Mtu In Routerinstellingen
Wat Is Mtu In Routerinstellingen

Video: Wat Is Mtu In Routerinstellingen

Video: Wat Is Mtu In Routerinstellingen
Video: Network Basics - Maximum Transmission Unit (MTU) 2024, Mei
Anonim

De router is een kleine doos vol met antennes. Staat op de tafel bij de computer en knippert met veelkleurige lampjes. Het is niet nodig om te weten wat er in de router gebeurt. Dit is een gewoon huishoudelijk apparaat, net als een televisie of een camera. En zoals elk huishoudelijk apparaat heeft de router instellingen die speciale kennis vereisen. En als er geen problemen zijn met internet, dan is het beter om niets aan te raken!

Wat is mtu in routerinstellingen
Wat is mtu in routerinstellingen

Wat is MTU

Bent u bekend met de situatie dat sommige sites niet openen via een wifi-router? Of is het vreselijk traag. Of de video op internet wordt niet afgespeeld. Alles "vertraagt".

De reden hiervoor is vaak het opzetten van een internetverbinding - de parameters van de WAN-poort van de router. En een van de meest kritische parameters is MTU.

MTU - maximale transmissie-eenheid. De maximale grootte van het payload-gegevensblok van een pakket dat door het protocol kan worden verzonden zonder dit blok te verdelen.

In feite is alles eenvoudig. Informatie op internet wordt in kleine stukjes (pakketten) verzonden. Een analogie kan worden getrokken met zinnen in menselijke spraak. Hoe langer de zin, hoe meer informatie. Maar hoe moeilijker het is om het over een lange afstand te verzenden.

Kan je me horen ?

Stel je voor dat je tegen iemand aan de overkant aan het schreeuwen bent. Auto's vliegen voorbij, brommen en lawaai. Af en toe roepen andere mensen van verschillende kanten. Hoe langer je zin, hoe groter de kans dat de andere kant niet alles zal horen. We zullen het een paar keer moeten herhalen.

Misschien gaat het sneller als je in korte zinnen schreeuwt? Niet echt. Pakketten bevatten naast de feitelijke gegevens ook het servicegedeelte. De belangrijkste taak van service-informatie is om te informeren voor wie het bedoeld is. En hoe korter de zinnen, hoe vaker je aanvullende informatie moet overdragen. Dit betekent dat de overdrachtssnelheid van nuttige informatie weer daalt.

Er is geen algemene oplossing voor het probleem. Elke aanbieder lost het zelfstandig op. Verschillende providers op het netwerk kunnen verschillende MTU-waarden hebben.

Dimensie problemen

Het is belangrijk dat uw router de juiste instelling voor deze parameter heeft, die overeenkomt met de MTU-waarde van uw ISP.

De ISP kent de MTU-waarde niet voor alle knooppunten op het netwerk. Het stuurt pakketten naar iedereen op dezelfde manier. En als uw router een lagere MTU-waarde heeft, kan deze niet het hele pakket ontvangen. Dan moet je het pakket fragmenteren.

Alledaagse situatie: u moet een tafel van de ene kamer naar de andere verplaatsen. Op één plek is de deur breed en werd de tafel er probleemloos doorheen gedragen. Maar het probleem is dat de deur in een ander appartement te klein is. De tafel gaat niet door. Je moet het demonteren, binnenbrengen en weer in elkaar zetten. Het zal veel tijd kosten.

Uit het voorbeeld wordt duidelijk waarom het netwerk traag kan zijn als de instellingen niet juist zijn. Het kan veel erger. De tafel is niet demontabel. Dan opent de site helemaal niet.

Slechts een van de oorzaken van internetproblemen wordt beschouwd. Andere redenen kunnen ook van invloed zijn op de snelheid van het netwerk.

Aanbevolen: