BIOS Openen Op Een Lenovo-laptop

BIOS Openen Op Een Lenovo-laptop
BIOS Openen Op Een Lenovo-laptop

Video: BIOS Openen Op Een Lenovo-laptop

Video: lenovo boot key u0026 Bios Setup 2022, September
Anonim

BIOS is het structurele basissysteem van een computer, wiens taak het is om de computerhardware te testen voordat het besturingssysteem wordt gestart. Gewoonlijk ziet het BIOS eruit als een teksttabel. Navigatie in deze tabel wordt uitgevoerd met behulp van de toetsen die in het menu zijn aangegeven. Met Lenovo Notebook BIOS Setup kunt u de verbindingsinstellingen van het apparaat wijzigen en een bron selecteren om het besturingssysteem van uw computer op te starten.

BIOS openen op een Lenovo-laptop
BIOS openen op een Lenovo-laptop

Het is nodig

handleiding voor de laptop Lenovo

instructies:

Stap 1

Sluit uw Lenovo-laptop aan op netstroom. Als de stroom plotseling wordt onderbroken tijdens BIOS-bewerkingen, kan dit de continue werking van de computer nadelig beïnvloeden.

Stap 2

Als je geen handleiding voor een Lenovo-laptop bij de hand hebt, moet je online gaan en de nodige informatie opzoeken op de website van de fabrikant (http://www.ibm.com/ru/ru/). Dit kan zowel online als door de instructie te downloaden in de vorm van een uitgebreid pdf-bestand. Om deze handleiding te kunnen lezen, moet er een speciaal programma op uw computer geïnstalleerd zijn, bijvoorbeeld Adobe Reader (http://www.adobe.com/ru/) of Foxit PDF Reader (http://www.foxitsoftware.com /).

Stap 3

Indien toegang tot internet om technische redenen niet mogelijk is, dan zult u zelfstandig moeten handelen. Zet uw computer aan en kijk hoe de informatie op het scherm verschijnt. Gewoonlijk verschijnt, om het leven van de gebruiker gemakkelijker te maken, aan het begin van een laptop, gedurende een paar seconden (net terwijl het BIOS een testpoll van computerapparaten uitvoert) een hint in de vorm van een sleutelnaam of een sleutel combinatie die moet worden ingedrukt en tot die tijd niet moet worden losgelaten, totdat de laptop de BIOS-tabel binnengaat.

Stap 4

Let op de aanduidingen F2 en F12. Het zijn deze toetsen op een Lenovo-laptop die zijn ontworpen om de testpolling van apparaten te onderbreken en te voorkomen dat het besturingssysteem wordt geladen.

Stap 5

Houd de F12-toets op uw toetsenbord ingedrukt. U geeft dus aan dat u een van de BIOS-partities wilt invoeren, die Quick Boot wordt genoemd. Deze kleine maar zeer belangrijke subset van de computerarchitectuur is ontworpen om prioriteit te geven aan het opstarten van de computer. Als u naar de prioriteitstabel gaat, kunt u de volgorde wijzigen zodat de computer na een succesvolle BIOS-bewerking eerst toegang krijgt tot bijvoorbeeld de cd-rom, vervolgens tot de USB-poort en pas daarna tot de HDD. Dergelijke bewerkingen met de opstartregel zijn typerend voor de herinstallatieprocedure van het besturingssysteem op een Lenovo-laptop.

Stap 6

Druk op F2 om het BIOS-hoofdmenu te openen. Hier heeft een ervaren gebruiker toegang tot de instellingen van een groot aantal parameters van verschillende apparaten. In tegenstelling tot conventionele pc's kunt u met het laptop-BIOS ook:

- een beveiligingssysteem opzetten;

- verander de aard van het touchpad;

- corrigeer de uitvoer van het beeld op het display;

- Kalibreer de batterij en bekijk het serienummer van het apparaat, het moederbord en andere apparatuur.

Populair per onderwerp