Hoe Ruis In Een Video Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Ruis In Een Video Te Verwijderen
Hoe Ruis In Een Video Te Verwijderen

Video: Hoe Ruis In Een Video Te Verwijderen

Video: Hoe Ruis In Een Video Te Verwijderen
Video: Remove Wind Noise in Videos: Quick Audio Fix 2024, April
Anonim

Het maken en bewerken van video's is tegenwoordig een vrij populaire hobby. Tegelijkertijd is het raadzaam om voldoende vaardigheden te hebben in het werken met speciale software om ruis en andere interferentie in het bestand probleemloos te verwijderen.

Hoe ruis in een video te verwijderen
Hoe ruis in een video te verwijderen

instructies:

Stap 1

Zoek en download op internet een van de videobewerkingsprogramma's met voldoende functies, bijvoorbeeld AviSynth. Deze applicatie is zeer geschikt voor het verwijderen van ruis omdat het een speciaal filter ondersteunt en je veel bewerkingen met video kunt uitvoeren. Verken de functionaliteit van het programma en de menu's om vrij te navigeren tijdens het bewerken van video. Download en importeer het fft3dfilter-filter, dat is ontworpen om ruis en andere veelvoorkomende onvolkomenheden te elimineren, in de toepassing. In het menu met filterinstellingen kunt u de parameter Ruis aanpassen, evenals enkele andere om de hoeveelheid en het volume van ruisinterferentie aan te passen.

Stap 2

Probeer een alternatieve manier om met audio in video om te gaan. Het kost meer tijd en moeite, maar de resultaten kunnen merkbaar beter zijn. Gebruik het speciale programma VirtualDub door het van de officiële site te downloaden en op uw computer te installeren. Installeer samen met de applicatie een speciaal softwarepakket door het uit te pakken in een map met VirtualDub. Open je video via het applicatiemenu. Scheid de audiotrack van de beelden door op het tabblad Direct Stream Copy in het Video-menu te klikken. Sla de audiotrack op in WAV-formaat met behulp van de Stream List-functie in het Streams-menu. Sla de video met de uitgesneden track ook op als een apart bestand.

Stap 3

Download en installeer een audio-editor-app om met je opgeslagen track te werken. Een klein programma genaamd Audacity of het meer complexe Adobe Audition zijn hiervoor geschikt. Laad de track in de editor als een op zichzelf staand audiobestand en gebruik de ingebouwde filters om externe ruis te verwijderen of de cut-merge-functie om ongewenste gebieden te verwijderen. Sla de audiotrack op en laad deze via het juiste programma in de bewerkte video.

Aanbevolen: