Uw Thuisnetwerk Inschakelen

Inhoudsopgave:

Uw Thuisnetwerk Inschakelen
Uw Thuisnetwerk Inschakelen

Video: Uw Thuisnetwerk Inschakelen

Video: Uw Thuisnetwerk Inschakelen
Video: Mappen delen in Windows 10 - How to (Consumentenbond) 2024, Mei
Anonim

Bij het opzetten van een thuisnetwerk wordt aanbevolen om bepaalde parameters in te stellen voor toegang tot gedeelde bronnen. Met deze technologie kun je snel gegevens uitwisselen tussen apparaten.

Uw thuisnetwerk inschakelen
Uw thuisnetwerk inschakelen

Noodzakelijk

Windows zeven

instructies:

Stap 1

Zet de computers en laptops aan die deel uitmaken van uw thuis-LAN. Wacht even totdat de definitie van een nieuwe verbinding is voltooid. Daarna verschijnt een venster waarin u wordt gevraagd het type gedetecteerd netwerk te selecteren. Klik op het item "Thuisnetwerk".

Stap 2

Druk nu op de Win-knop en voer het woord "Home" in het zoekvak in. Klik op het pictogram met de tekst "Thuisgroep". Klik na het openen van het dialoogvenster op de knop Nieuw. Vink de vakjes aan naast de vereiste gegevenstypen. Klik volgende".

Stap 3

Het systeem genereert en geeft u automatisch een wachtwoord voor uw thuisgroep. Sla het op als een apart document. Klik op de knop Voltooien. Zorg ervoor dat u de juiste netwerkinstellingen hebt ingevoerd en klik op de knop "Wijzigingen opslaan".

Stap 4

Voeg meer apparaten toe aan uw thuisgroep. Ga naar een andere computer of laptop. Klik op het item "Thuisnetwerk", zoals beschreven in de eerste stap.

Stap 5

Open het menu Thuisgroep om er verbinding mee te maken. Klik op de knop "Deelnemen". Schakel de selectievakjes in van de gegevenstypen die beschikbaar zullen zijn voor andere gebruikers.

Stap 6

Klik volgende". Vul het veld "Wachtwoord" in door de combinatie in te voeren die door het systeem is voorgesteld bij het instellen van de eerste computer. Klik op de knoppen Volgende en Voltooien.

Stap 7

Sluit de rest van de computers op dezelfde manier aan op de thuisgroep. Stel voor elk specifiek apparaat unieke parameters in voor toegang tot bronnen. Deze aanpak voorkomt het lekken van belangrijke informatie.

Stap 8

Als u een specifieke map wilt delen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u "Delen". Selecteer in het nieuwe menu de optie Thuisgroep (Lezen / Schrijven). Pas de wijzigingen toe zodat alle gebruikers op het thuisnetwerk toegang hebben tot de gemarkeerde informatie.

Aanbevolen: