Hoe Teken Je Een Tabel In HTML

Inhoudsopgave:

Hoe Teken Je Een Tabel In HTML
Hoe Teken Je Een Tabel In HTML

Video: Hoe Teken Je Een Tabel In HTML

Video: Hoe Teken Je Een Tabel In HTML
Video: Курс HTML/CSS Advanced | HTML Tables(таблицы): table, th, td, tr, tbody, thead, tfoot 2024, April
Anonim

HTML is een opmaaktaal voor pagina's die kan worden gebruikt om websites op internet te hosten. Om het document in dit geval op te maken, worden tags gebruikt - beschrijvingselementen.

Hoe teken je een tabel in HTML
Hoe teken je een tabel in HTML

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - het programma "Kladblok";
  • - vaardigheden in het werken met HTML.

instructies:

Stap 1

Open uw pagina waar u een tabel in HTML wilt toevoegen met Kladblok. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op het bestand om het contextmenu te openen, selecteert u de optie "Openen met". Selecteer een plaats in de Body-tag om de tabel aan de site toe te voegen.

Stap 2

Gebruik de… tag om de tabel in Html te plaatsen. Dit is de hoofdtag die de tabel beschrijft. Alle elementen moeten zich tussen de openings- en sluitingstags bevinden. Standaard wordt de tabel gemaakt zonder scheidingstekens en randen. Voeg zo nodig een rand toe met behulp van het kenmerk Rand. Om dit te doen, plaatst u het in de tabeltag en voegt u een numerieke waarde toe voor de breedte van de rand, bijvoorbeeld een rij aan de tabel. Gebruik hiervoor de … tag, het aantal regels wordt bepaald door het aantal paren. Voeg een celbeschrijving toe met de … tag. Plaats de cel alleen binnen de rijtag, voeg er het nummer van de kolom (kolom) aan toe waarin deze is geplaatst.

Stap 4

De locatie van de tekst in de cel wordt bepaald met behulp van de attributen Aligh (links, rechts, midden) - bepaalt de plaatsing van de tekst horizontaal, en Valign (midden, onder, boven) - bepaalt de verticale plaatsing van gegevens in de cel. Deze beschrijving kan zowel voor een afzonderlijke cel als voor de hele rij worden toegevoegd.

Stap 5

Gebruik het Colspan-attribuut om cellen horizontaal en Rowspan verticaal samen te voegen. Een voorbeeld van een tabelcode: “Tabelnaam” “Naam van de samengevoegde rij” “Naam van de eerste kolom” “Naam van de tweede kolom” “Tweede rij” “Tweede cel van de tweede rij” “Derde cel van de tweede rij.

Aanbevolen: