Een Kantoornetwerk Maken

Inhoudsopgave:

Een Kantoornetwerk Maken
Een Kantoornetwerk Maken

Video: Een Kantoornetwerk Maken

Video: Een Kantoornetwerk Maken
Video: Een thuisnetwerk maken 2024, Maart
Anonim

Wanneer u een kantoornetwerk maakt, moet u de instellingen voor delen tussen computers correct configureren. Natuurlijk moet u rekening houden met de mogelijkheid om printers of andere openbaar beschikbare apparaten aan te sluiten.

Een kantoornetwerk maken
Een kantoornetwerk maken

Het is nodig

  • - router;
  • - netwerkkabels.

instructies:

Stap 1

Gebruik een router of router om een kantoornetwerk met internettoegang te creëren. Dit apparaat zal meerdere computers tegelijk toegang geven tot het netwerk. Sluit de router aan op het lichtnet en configureer de bedrijfsparameters.

Stap 2

Sluit desktops en laptops aan op Ethernet-aansluitingen op uw netwerkapparatuur. Gebruik voor deze taak voorbereide netwerkkabels. Ontdek het interne IP-adres van de router. Je hebt het nodig om computers in te stellen. Schakel de DHCP-functie uit om statische IP-adressen aan de kantoor-pc toe te kunnen wijzen.

Stap 3

Configureer de netwerkadapters van de computers die op de router zijn aangesloten. Open het Netwerkcentrum en ga naar het menu "Adapterinstellingen wijzigen". Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling van de gewenste netwerkkaart en ga naar het item "Eigenschappen". Open de parameters van het Internet Protocol TCP / IP (v4).

Stap 4

Schakel het gebruik van statische (permanente) IP in door het vakje naast het bijbehorende item aan te vinken. Voer de waarde in voor het IP-adres van deze netwerkadapter. Schrijf nu in de velden "Default gateway" en "Preferred DNS server" de waarde van het IP-adres van de router. Sla de bedrijfsparameters van deze netwerkkaart op. Volg dezelfde procedure om andere computers in te stellen.

Stap 5

Configureer nu de modus voor gedeelde toegang. Open Netwerkcentrum en ga naar het menu "Geavanceerde instellingen voor delen wijzigen". Activeer de functie "Netwerkdetectie inschakelen" door het vakje naast het gewenste item aan te vinken. Sta ook het gebruik van gedeelde printers, mappen en bestanden toe. Schakel de met een wachtwoord beveiligde toegangsmodus uit zodat alle netwerkgebruikers toegang hebben tot de bronnen die ze willen.

Aanbevolen: