Hoe De Autorun-flashdrive Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Autorun-flashdrive Te Verwijderen
Hoe De Autorun-flashdrive Te Verwijderen

Video: Hoe De Autorun-flashdrive Te Verwijderen

Video: Hoe De Autorun-flashdrive Te Verwijderen
Video: how to remove autorun inf virus from usb 2024, Mei
Anonim

Het autorun-proces van de geheugenkaart is bedoeld om de softwareontwikkelaars van pc's in staat te stellen het werk van de gebruiker met dit opslagmedium sneller en gemakkelijker te maken. Autostart helpt bij navigatie en verwijdert verschillende handelingen die de gebruiker moet doen om bij de opslaglocatie te komen van de informatie die hij nodig heeft. Niet iedereen houdt echter van deze vereenvoudigingen.

Hoe de autorun-flashdrive te verwijderen
Hoe de autorun-flashdrive te verwijderen

instructies:

Stap 1

Bepaal zelf of u de autorun van de flashdrive echt wilt uitschakelen. Aan de ene kant ontneemt dit u een deel van het navigatiegemak en aan de andere kant garandeert het een grotere veiligheid voor uw pc. Geheugenkaarten zijn gevoeliger voor virussen dan schijven, waarvan de meest populaire autorun-virussen zijn. Het is mogelijk om alleen naar een schijf te schrijven met een speciaal programma dat de laser van de schijf activeert, terwijl een bestand van slechts een paar honderd kilobytes zelfs zonder medeweten van de gebruiker naar een USB-flashstation kan worden geschreven. Als u de autorun van een flashstation verwijdert, moet u uw computer beschermen tegen de effecten van schadelijke software.

Stap 2

Klik op de knop "Start". Voer de opdracht Uitvoeren uit. Typ gpedit.msc in de opdrachtregel die verschijnt en druk vervolgens op Enter. Vouw de elementen van de configuratiestructuur van de personal computer in de volgende volgorde uit: "Beheersjablonen" -> "Systeem" -> "Alle instellingen". Zoek het item "Automatisch afspelen uitschakelen" tussen de opties. Verplaats het vinkje naar de positie "Inschakelen" en selecteer vervolgens de items waarvoor u autorun wilt uitschakelen. Houd er rekening mee dat u zowel alle apparaten als alleen verwisselbare media kunt markeren. Klik nogmaals op de Start-knop en vervolgens op Uitvoeren. Typ gpupdate.msc bij de opdrachtprompt en druk vervolgens op Enter. Dit is nodig om autorun permanent uit te schakelen.

Stap 3

Controleer de versie van uw besturingssysteem. Als het Windows XP Home Edition is, moet u iets anders handelen. Klik op "Start" en vervolgens op "Uitvoeren". Voer regedit in bij de opdrachtprompt. Zoek in het register zelf de tak HKLMSOFTWARE Microsoft Windows Current Version Policies. Maak er een Explorer-sectie in en maak daarin de No Drive Type Autorun-sleutel. Om autorun van de flashdrive uit te schakelen, stelt u deze parameter in op 0x4.

Aanbevolen: