Hoe De RAM-prestaties Te Verbeteren

Inhoudsopgave:

Hoe De RAM-prestaties Te Verbeteren
Hoe De RAM-prestaties Te Verbeteren

Video: Hoe De RAM-prestaties Te Verbeteren

Video: Hoe De RAM-prestaties Te Verbeteren
Video: MAAK JE PC SNELLER IN 5 STAPPEN! WERKT IN 2021! 2024, Mei
Anonim

Het RAM-geheugen van de computer is rechtstreeks van invloed op de prestaties van deze hardware. Bij het kiezen van RAM-elementen is het gebruikelijk om aandacht te besteden aan de hoeveelheid geheugen. Dit is niet helemaal waar, omdat er nog een ander kenmerk is dat een indicator is voor de snelheid van de werking van de RAM-kaarten.

Hoe de RAM-prestaties te verbeteren
Hoe de RAM-prestaties te verbeteren

Noodzakelijk

MemTest

instructies:

Stap 1

Om een snelle uitwisseling van informatie tussen de centrale verwerkingseenheid en het RAM te garanderen, is het noodzakelijk om de werking van deze apparaten correct te configureren. Installeer het MemTest-programma om de status van het RAM-geheugen te controleren. Hiermee kunt u de computer niet opnieuw opstarten om de prestaties van de geheugenkaarten te analyseren.

Stap 2

Zet uw pc aan en open het BIOS-menu. Hiervoor moet meestal op de Delete-toets worden gedrukt. Ga naar het menu dat verantwoordelijk is voor het instellen van de werking van de centrale processor en RAM. Verhoog de busfrequentie met 40-70 MHz. Sla uw wijzigingen op door op de F10-toets te drukken. Nadat u de computer opnieuw hebt opgestart, voert u het hulpprogramma MemTest uit en controleert u de prestaties van het RAM-geheugen.

Stap 3

Herhaal deze cyclus totdat het programma een storing in het RAM-geheugen detecteert. Maak de laatste wijzigingen ongedaan om de mogelijkheid van fouten te voorkomen. Open het BIOS-menu opnieuw en zoek naar de RAM-timings. Verlaag een van de indicatoren met één punt. Meestal zijn het er maar vier. Sla uw instellingen op en start uw computer opnieuw op.

Stap 4

Voer MemTest opnieuw uit. Verlaag de RAM-timings één voor één en controleer elke keer de stabiliteit van dit apparaat. Verander niet slechts één statistiek. Dit kan de apparatuur beschadigen. Houd er rekening mee dat zelfs zeldzame fouten die optreden tijdens de werking van geheugenkaarten de prestaties van de computer en het besturingssysteem aanzienlijk kunnen verminderen.

Stap 5

Onthoud dat geheugenkaarten vrij goedkope onderdelen van een personal computer zijn. Soms is het zinvol om een of meerdere nieuwe boards aan te schaffen en deze op het moederbord aan te sluiten. Deze aanpak zal de prestaties van deze apparaten en de hele computer als geheel aanzienlijk verbeteren.

Aanbevolen: