Hoe Maak Je Een .pdf

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een .pdf
Hoe Maak Je Een .pdf

Video: Hoe Maak Je Een .pdf

Video: Hoe Maak Je Een .pdf
Video: PDF maken van een Word-document 2024, Mei
Anonim

Als je je ooit hebt afgevraagd over het maken van elektronische documenten of het formaat van de documenten die je maakt, kies dan voor het pdf-formaat. Dit formaat wint de laatste tijd snel aan kracht en wordt overal gebruikt. Het djvu-formaat zorgt voor weinig concurrentie voor hem. De voordelen van het pdf-formaat liggen voor de hand: ondersteuning voor een groot aantal platforms, documenten van hoge kwaliteit, betrouwbare bescherming van documenten (met speciale programma's).

Hoe maak je een.pdf
Hoe maak je een.pdf

Noodzakelijk

Microsoft Office Word, Microsoft Office Excel, Koolwire-webservice

instructies:

Stap 1

Van alle momenteel bestaande methoden om elektronische documenten van dit specifieke formaat te maken, kunnen de volgende worden onderscheiden:

- een nieuw document maken (begint vanaf een blanco pagina);

- omzetten van het voltooide document naar dit formaat;

- scannen van de editie en opslaan in dit formaat.

Stap 2

Elk van deze methoden kan elektronische documenten van uitstekende kwaliteit maken. Het maken van documenten wordt zelfs mogelijk met behulp van programma's die niet met pdf werken. Corel Draw is bijvoorbeeld een wereldberoemde editor voor vectorafbeeldingen. Het lijkt erop dat Corel Draw en pdf twee verschillende onderdelen zijn, maar met Corel Draw kunt u uw projecten in pdf opslaan. Om het project in dit formaat op te slaan, selecteert u het item "Publiceren naar PDF" in het printmenu.

Stap 3

De meest populaire manier om pdf-bestanden te maken, is door een document met platte tekst te converteren. Dit gaat als volgt: een Word-tekstdocument of een bestand met Excel-tabellen wordt geselecteerd, in het programma geladen en aan de uitgang krijg je een uitstekend elektronisch document. Er zijn veel conversieprogramma's, maar niet iedereen zal de conversie uitvoeren zonder de weergavekwaliteit te verliezen.

Stap 4

Een alternatief voor programma's die kunnen converteren is de Koolwire internetservice. U moet een tekstdocument naar het e-mailadres van de website sturen [email protected]. Als reactie ontvang je na verloop van tijd een kant-en-klaar bestand in pdf-formaat.

Aanbevolen: