Hoe Een Wachtwoord Op Een Computer Te Breken

Inhoudsopgave:

Hoe Een Wachtwoord Op Een Computer Te Breken
Hoe Een Wachtwoord Op Een Computer Te Breken

Video: Hoe Een Wachtwoord Op Een Computer Te Breken

Video: Hoe Een Wachtwoord Op Een Computer Te Breken
Video: How to Disable Windows 10 Login Password and Lock Screen 2024, Mei
Anonim

De overgrote meerderheid van de gebruikers wordt vroeg of laat geconfronteerd met het probleem om toegang te krijgen tot hun eigen computer of laptop. Iedereen kan zijn wachtwoord vergeten. In dergelijke gevallen is het gebruikelijk om ofwel het beveiligingssysteem te omzeilen om toegang te krijgen tot het besturingssysteem of de hele computer, ofwel het wachtwoord voor hetzelfde doel te verwijderen. In het geval van het Windows-besturingssysteem is het relatief eenvoudig om dit te doen, als u het algoritme kent van de vereiste bewerkingen om de toegang te herstellen.

Hoe een wachtwoord op een computer te breken
Hoe een wachtwoord op een computer te breken

Noodzakelijk

kruiskopschroevendraaier

instructies:

Stap 1

Overweeg om te beginnen de situatie waarin het wachtwoordinvoervenster verschijnt onmiddellijk na het aanzetten van de computer, lang voordat het besturingssysteem volledig is geladen. Dit zogenaamde Supervisor-wachtwoord voorkomt dat derden toegang krijgen tot de hele computer, inclusief BIOS-instellingen.

Stap 2

Als u dit wachtwoord kent, voer het dan in en druk op Del om het BIOS te openen. Zoek het menu met betrekking tot het beschermen van uw computer, selecteer Wachtwoord wijzigen, voer uw wachtwoord in en laat de volgende twee regels leeg. Hiermee wordt het supervisorwachtwoord uitgeschakeld.

Stap 3

Als u dit wachtwoord niet weet, kunt u het alleen verwijderen door de computer uit elkaar te halen. Verwijder de linkerklep van de systeemeenheid door een paar schroeven los te draaien. Hiervoor heeft u een middelgrote kruiskopschroevendraaier nodig.

Stap 4

Kijk goed naar de binnenkant van de computerkast en vind een kleine ringvormige batterij. Verwijder het uit de sleuf. Zoek de twee contacten waaraan het was bevestigd en sluit ze met dezelfde schroevendraaier.

Stap 5

Plaats de batterij terug, sluit de klep en zet de computer aan. Met de bovenstaande methode kunt u de BIOS-instellingen mechanisch terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

Stap 6

Overweeg nu het geval wanneer u rechtstreeks toegang tot het besturingssysteem nodig heeft. De hieronder beschreven methode is alleen geschikt voor Windows XP en eerdere besturingssystemen.

Stap 7

Start uw computer opnieuw op en druk op F8 om een venster weer te geven met een keuze aan opties om door te gaan met opstarten. Selecteer "Windows Veilige modus". Wacht even totdat het besturingssysteem is geladen en het venster voor het selecteren van een gebruiker om in te loggen verschijnt. Zoek een account met de naam "Beheerder" en meld u ermee aan.

Stap 8

Open het menu Gebruikersaccountbeheer in het Configuratiescherm. Ga naar het menu "Een ander account beheren". Selecteer de naam van de gebruiker van wie u toegang wilt krijgen tot het systeem. Selecteer "Wachtwoord verwijderen" en klik op "Verwijderen".

Stap 9

Start uw computer opnieuw op door "Windows normaal starten" te selecteren.

Aanbevolen: