Een Windows-programma Activeren

Inhoudsopgave:

Een Windows-programma Activeren
Een Windows-programma Activeren

Video: Een Windows-programma Activeren

Video: Een Windows-programma Activeren
Video: How to Activate Windows 10 without Software | Activate windows go to settings to activate | Fix Now 2024, April
Anonim

Als in uw Windows-besturingssysteem af en toe een bericht verschijnt dat het systeem moet worden geactiveerd, hebt u de procedure voor het registreren van het softwareproduct op de Microsoft-server niet doorlopen.

Een Windows-programma activeren
Een Windows-programma activeren

instructies:

Stap 1

Na het verstrijken van de in het bericht aangegeven periode kan het besturingssysteem worden vergrendeld. Ga naar het gedeelte over activering van het besturingssysteem. Roep hiervoor het juiste Start-menu-item op (vanuit het servicegedeelte) of klik op het bericht over de noodzaak om het systeem te activeren de volgende keer dat het verschijnt. In de regel verschijnt het activeringsvenster nadat de computer is opgestart, dat wil zeggen dat deze is ingeschakeld.

Stap 2

Klik op de knop "Windows activeren". Als u een internetverbinding hebt, selecteert u de internetactiveringsoptie en wacht u tot het hulpprogramma contact opneemt met de server. Als u geen beschikbare internetverbinding hebt of als er fouten zijn opgetreden tijdens het activeringsproces, selecteert u activering per telefoon. Het gesprek is meestal gratis.

Stap 3

Bij activering via de telefoon geeft het besturingssysteem een venster weer met telefoonnummers die u kunt gebruiken om contact op te nemen met Microsoft-serviceproviders. Bel het aangegeven nummer en dicteer de code op het scherm aan de telefoniste. Voer de ontvangen activeringscode in het veld van het hulpprogrammavenster in en wacht tot er een bericht verschijnt over de succesvolle voltooiing van de registratieprocedure.

Stap 4

Controleer de activeringsinformatie in de eigenschappen van de computer. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en selecteer het onderste item "Eigenschappen". Scroll naar beneden in het venster dat verschijnt en kijk of er informatie is over het activeren van Windows in het item met dezelfde naam.

Stap 5

Als u tijdens de installatie de licentiesleutel voor het besturingssysteem niet hebt ingevoerd, kunt u dit in hetzelfde Windows-activeringsvenster doen. Deze sleutel vind je op een sticker op je computerkast of aan de onderkant van je laptoptas.

Aanbevolen: