Een Schijf Partitioneren In HP

Inhoudsopgave:

Een Schijf Partitioneren In HP
Een Schijf Partitioneren In HP

Video: Een Schijf Partitioneren In HP

Video: Een Schijf Partitioneren In HP
Video: Nieuwe partitie maken met Schijfbeheer 2024, Mei
Anonim

Waarschijnlijk hebben veel eigenaren van laptops van Hewlett-Packard te maken gehad met het probleem van de onmogelijkheid om een harde schijf in het vereiste aantal partities te splitsen. Het feit is dat veel modellen HP-laptops worden verkocht met een harde schijf die al in 4 partities is verdeeld. Dit lijkt misschien niet erg handig voor velen. Maar deze volgorde kan worden gecorrigeerd.

Een schijf partitioneren in HP
Een schijf partitioneren in HP

Noodzakelijk

Norton PartitionMagic-programma

instructies:

Stap 1

De meest optimale oplossing zou zijn om de C-schijf te splitsen in het aantal partities dat je nodig hebt. Het is deze schijf die de belangrijkste en meest capacitieve is. Standaard besturingssysteemtools zijn hierbij onmisbaar. Feit is dat alle vier de secties de belangrijkste zijn. En om de harde schijf in partities te kunnen partitioneren, moet u ten minste één logische schijf hebben.

Stap 2

Voor de volgende stappen heeft u Norton PartitionMagic nodig. Download het van internet en installeer het op uw computer. Start vervolgens uw pc opnieuw op. Voer het programma uit. Na het starten zult u zien dat het venster alle partities van de harde schijf weergeeft. Klik met de rechtermuisknop op de belangrijkste C-schijf en selecteer "Type wijzigen" in het contextmenu. Vink het vakje aan naast de regel "Logisch". Na het wijzigen van het partitietype van de harde schijf, zal de computer opnieuw opstarten.

Stap 3

Start Norton PartitionMagic. Klik nogmaals met de rechtermuisknop op schijf C. Maar kies deze keer Formaat wijzigen in het contextmenu. Geef in het venster dat verschijnt de nieuwe schijfgrootte op. De capaciteit van partitie C is bijvoorbeeld 200 GB. Door een nieuwe grootte van 100 GB op te geven, maakt u 100 GB vrij om nieuwe partities te maken. Let op: u kunt geen schijfruimte vrijmaken waarop informatie is opgeslagen. Als er weinig vrije ruimte is in partitie C, reset u de informatie tijdelijk naar een flashkaart of draagbare harde schijf.

Stap 4

Nadat u de vrije ruimte hebt vrijgemaakt, kunt u beginnen met het maken van nieuwe partities op de harde schijf. Selecteer hiervoor "Creëer sectie" in het programmamenu. De wizard Nieuwe sectie wordt geopend. U moet de capaciteit, het type selecteren. U kunt zoveel partities maken als u wilt totdat u het eerder vrijgemaakte geheugen toewijst. Na het voltooien van de procedure zal de computer opnieuw opstarten.

Aanbevolen: