Een Laag Dupliceren In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Laag Dupliceren In Photoshop
Een Laag Dupliceren In Photoshop

Video: Een Laag Dupliceren In Photoshop

Video: Een Laag Dupliceren In Photoshop
Video: Dingen weghalen met Inhoud Behouden (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

De mogelijkheid om met lagen te werken is het belangrijkste voordeel van Adobe Photoshop ten opzichte van minder geavanceerde grafische editors. Tijdens dergelijk werk is het vaak nodig om dubbele lagen te maken. Er zijn meer dan genoeg manieren om deze bewerking in Photoshop uit te voeren.

Een laag dupliceren in Photoshop
Een laag dupliceren in Photoshop

Noodzakelijk

Grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

De afbeelding met lagen bevindt zich in een bestand met de extensie psd - om het in een grafische editor te laden en tegelijkertijd Photoshop te starten, dubbelklikt u op dit bestand met de linkermuisknop.

Stap 2

Als het paneel voor het werken met lagen niet wordt weergegeven in het toepassingsvenster, drukt u op de functietoets F7 of selecteert u de regel "Lagen" in het gedeelte "Venster" van het editormenu.

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op de rij van de gewenste laag in het paneel en selecteer "Laag dupliceren" in het pop-upcontextmenu. Hetzelfde item bevindt zich ook in het gedeelte "Lagen" van het Photoshop-menu. Beiden openen een klein venster waarin u ofwel de naam van de dubbele laag in het veld moet invoeren met een niet-triviale "Hoe"-aanduiding, of deze op de standaardwaarde moet laten staan. De gemaakte kopie kan niet alleen in het huidige document worden geplaatst, maar ook in een van de momenteel geopende documenten - de keuze kan worden gemaakt in de vervolgkeuzelijst "Document". Klik op OK als u klaar bent om te dupliceren.

Stap 4

Bij het dupliceren kunt u het zonder het dialoogvenster doen - druk op de sneltoetsen Ctrl + J en Photoshop maakt een duplicaat van de geselecteerde laag zonder enige vragen, met behulp van de standaardwaarden in het dialoogvenster.

Stap 5

Het tweede pictogram van rechts aan de onderrand van het lagenpaneel is bedoeld voor het maken van nieuwe lagen, maar kan ook worden gebruikt om bestaande lagen te dupliceren. Sleep hiervoor de lijn van de gewenste laag met de muis op het pictogram. Net als in de vorige stap gebruikt de grafische editor de standaardwaarden uit het duplicaatvenster bij het maken van een kopie, zonder deze aan de gebruiker te tonen.

Stap 6

Een andere methode kan worden gebruikt om lagen te dupliceren waarop geen effecten zijn toegepast. Selecteer de volledige afbeelding van deze laag door op de sneltoets Ctrl + A te drukken en kopieer deze naar het klembord (Ctrl + C). Geef vervolgens de opdracht voor de bewerking Plakken (Ctrl + V), en Photoshop maakt een nieuwe laag en plaatst er een kopie van de gedupliceerde laag in.

Aanbevolen: