Hoe Pdf Te Schrijven

Inhoudsopgave:

Hoe Pdf Te Schrijven
Hoe Pdf Te Schrijven
Anonim

Veel kantoormedewerkers gebruiken PDF-bestanden in hun werk. Dit formaat wordt gebruikt bij het ontwikkelen van websites, het maken van drukwerk (boekjes, brochures, folders) en het archiveren van allerlei soorten documenten. PDF-bestanden kunnen eenvoudig worden geschreven met behulp van computerprogramma's en speciale online services.

PDF-formaat
PDF-formaat

Tegenwoordig is PDF een van de meest populaire indelingen voor meerdere platforms die veel wordt gebruikt in drukwerk, website-ontwikkeling en boekarchieven. Met behulp van PDF kunt u uw eigen documenten maken en deze op internet verspreiden, nadat u de bestanden eerder hebt beveiligd tegen kopiëren. Er zijn verschillende manieren om PDF-documenten te schrijven: maak ze online aan of gebruik betaalde editors voor bestanden van het vereiste formaat.

PDF-bestand online schrijven

Om online documenten in pdf-formaat te schrijven, is het beter om de dienst Google Docs te gebruiken. Meld u aan bij Google en volg deze stappen:

1) Open de Google Documenten-service.

2) Plaats de kolommen, upload afbeeldingen en tekst van uw document in het veld van het online kantoor.

3) Druk het document af in PDF-formaat (optie Afdrukken naar PDF) of sla het op uw pc op.

Als u een kant-en-klaar Word-document naar PDF moet converteren, kunt u hiervoor gratis online converters gebruiken. Daar is tegenwoordig geen gebrek aan. Voer gewoon de zin "PDF-converters" in de zoekbalk in en volg een willekeurige link.

PDF schrijven met speciale software

U kunt ook PDF-bestanden maken in de betaalde teksteditor MS Office 2007, evenals in latere versies van dit programma. Met MS Office kunt u zowel tekstdocumenten als presentaties opslaan in PDF. Om een document naar PDF te converteren, opent u het menu Bestand, selecteert u Opslaan als en selecteert u vervolgens de gewenste indeling.

Er zijn ook speciale programma's voor het schrijven en maken van PDF-bestanden: HelpCruiser, Bullzip PDF Writer, PDF Writer, CutePDF, TinyPDF, PDFCreator, enz. Bullzip PDF Writer en PDFCreator hebben bepaalde voordelen. In deze programma's kunt u watermerken toevoegen, metagegevens bewerken en met een wachtwoord beveiligde bestanden maken. Daarbij kunt u 40- en 128-bits bestandscodering gebruiken. De rest van de programma's behoren tot de categorie van eenvoudigere toepassingen voor het maken en converteren van PDF-documenten. Ze hebben een kleine installatiegrootte en voeren basisfuncties uit voor het maken van PDF-documenten.

Gebruik speciale PDF-printers (bijvoorbeeld doPDF) om tekst, afbeeldingen of tabellen in PDF-formaat af te drukken. Dit zijn gratis programma's die u eenvoudig naar uw computer kunt downloaden. Nadat u het programma op uw pc hebt geïnstalleerd, drukt u op de toetsen Ctrl + P en selecteert u een printer uit de lijst.

Met alle bovenstaande toepassingen kunt u eenvoudig en snel documenten branden of converteren naar PDF-indeling. De meeste van deze programma's zijn gratis beschikbaar, maar sommige diensten en applicaties moeten tegen een bescheiden vergoeding worden aangeschaft.

Aanbevolen: