Snel Invullen Van Documenten Instellen In 1C UPP En UT 10.3

Snel Invullen Van Documenten Instellen In 1C UPP En UT 10.3
Snel Invullen Van Documenten Instellen In 1C UPP En UT 10.3

Video: Snel Invullen Van Documenten Instellen In 1C UPP En UT 10.3

Video: Snel Invullen Van Documenten Instellen In 1C UPP En UT 10.3
Video: Пользовательская часть ReadyScript. Обмен данными с 1С УТ 10.3 2024, Mei
Anonim

Niet alleen accountants werken al heel lang met 1C-programma's, maar alle kantoormedewerkers. Alleen de beveiligers en schoonmakers zijn niet betrokken bij het werk met het programma. Maar als er veel cursussen en adviezen voor accountants zijn, dan hebben managers last van een gebrek aan aandacht voor het gemak van hun werk. Tips voor verkoop- en inkoopmanagers over het instellen van de standaardvulling van de details van mappen en documenten.

Snel invullen van documenten instellen in 1C UPP en UT 10.3
Snel invullen van documenten instellen in 1C UPP en UT 10.3

Deze tip is geschikt voor programma's:

  • 1C Productie Bedrijfsbeheer,
  • 1C handelsbeheer 10.3,
  • 1C Complexe automatisering 1.1.

De standaard infill-instellingen worden gemaakt in het menu Extra - Gebruikersinstellingen.

De volgorde van instellingen in de lijst voor UPP en UT 10.3 is anders, in "Trade Management" zijn ze onderverdeeld in groepen. In dit geval zijn de instellingen zelf hetzelfde. Breid gerust de groepen uit en stel de waarden in bij de instellingen die bij jou passen.

Contract met tegenpartij

Als u zelf een overeenkomst met een inkoper of leverancier moet invullen, dan zijn de volgende instellingen handig voor u:

  • De belangrijkste valuta van onderlinge schikkingen is om de valuta in de overeenkomst automatisch te vervangen. Vaker voor de verkoper zullen het roebels zijn. Ook kopers zijn in de regel verdeeld: sommigen werken met Russische leveranciers, anderen met import.
  • De hoofdorganisatie - het contract in 1C is niet alleen gebonden aan de tegenpartij, maar ook aan de organisatie. Werk je voor één organisatie, dan scheelt het invullen van dit veld je veel tijd.
  • Het belangrijkste beheer van onderlinge schikkingen onder contracten - in 1C kunnen onderlinge schikkingen worden gedeeld door bestellingen, door facturen of in het kader van het contract als geheel. Deze mogelijkheden zijn beschikbaar voor zowel klant- als leverancierscontracten. De beheerder werkt met zijn tegenpartijen in de meeste gevallen volgens een van deze regelingen. Als u de standaardvereiste neerlegt, maakt u geen fout bij het invullen van het contract.

Als overeenkomsten met kopers voorzien in vooruitbetaling, dan kunt u de waarde van het meest voorkomende vooruitbetalingspercentage instellen in de instelling Basisbedrag van vooruitbetaling van de koper van rente, niet minder.

Wanneer u standaardwaarden voor deze velden definieert, wordt het contract bij het maken bijna volledig ingevuld:

создание=
создание=

U hoeft alleen de naam van het contract op te geven en op te slaan.

Als u niet alleen contracten invoert, maar ook de tegenpartijen zelf, dan is de instelling Hoofdstatus tegenpartij: inkoper of leverancier handig. Vergeet u bij de tegenpartij het selectievakje Koper of Leverancier aan te vinken en op te schrijven, dan wordt automatisch een contract met het type Overig aangemaakt. We zullen tijd moeten besteden om het te repareren. Tuning helpt u dit te voorkomen.

Documenten invullen

In de gebruikersinstellingen in 1C zijn er instellingen die helpen bij het sneller invullen van documenten.

Primaire koper - Handig als het meeste werk van een verkoper bij één klant wordt gedaan. Bij het aanmaken van een nieuwe "Kopersorder" of "Verkoop van goederen en diensten", worden deze tegenpartij en haar hoofdcontract in één keer in het document ingevoegd.

Het hoofdcontract kan in de tegenpartijkaart worden gespecificeerd via de knop boven de lijst met contracten.

как=
как=

Voor de inkoper is er een apart veld Hoofdleverancier. Het mechanisme werkt op een vergelijkbare manier.

Hoofdonderverdeling - wordt automatisch toegevoegd aan het aangemaakte document op het tabblad "Aanvullend". Meestal wordt het veld gebruikt om aan te geven op welke afdeling de medewerker werkt. als het veld "Afdeling" is ingevuld in verkoopdocumenten, kan de verkoop per afdeling worden geanalyseerd in rapporten.

Het is handig om standaard de belangrijkste verkoopvoorwaarde in te stellen als u kortingen of toeslagen op verkoopvoorwaarden heeft. In het document kan deze voorwaarde indien nodig worden gewijzigd.

Het belangrijkste type verkoopprijzen is het type prijzen dat zal worden ingevoerd in de documenten "Kopersorder" of "Verkoop van goederen en diensten". De prijzen in het document worden ingevuld volgens dit type prijs. Het standaard prijstype kan niet alleen voor de gebruiker worden ingesteld, maar ook voor de overeenkomst met de koper op het tabblad Extra:

как=
как=

De prijzen die in het contract zijn vastgesteld, hebben voorrang op de prijzen die zijn ingesteld in de gebruikersinstellingen.

In het contract met de leverancier kunt u ook de standaard prijssoort specificeren uit de directory met prijssoorten tegenpartij. 1C gebruikt dit soort prijzen om de "Bestelling aan de leverancier" of "Ontvangst van goederen en diensten" in te vullen.

Werk je met een specifiek magazijn, dan kun je in de instellingen het Hoofdmagazijn invullen. Het hier gespecificeerde 1C-magazijn vervangt het in de kop van een nieuw verkoop- of ontvangstdocument.

En de laatste instelling voor vandaag zijn de selectievakjes:

  • Reflecteren in management accounting,
  • Reflecteren in de boekhouding,
  • Reflecteer in fiscale boekhouding.

Ze moeten er zeker van zijn om ze in de standaard gebruikersinstellingen te plaatsen en wees niet bang dat u vergeet het nodige selectievakje in het document te plaatsen.

Leer elke dag nieuwe dingen en verander je leven ten goede!

Aanbevolen: