Hoe Pdf-formaat Te Bewerken

Inhoudsopgave:

Hoe Pdf-formaat Te Bewerken
Hoe Pdf-formaat Te Bewerken

Video: Hoe Pdf-formaat Te Bewerken

Video: Hoe Pdf-formaat Te Bewerken
Video: HOE kun je PDF's bewerken en opslaan 2024, Mei
Anonim

Het pdf-bestandsformaat wordt tegenwoordig veel gebruikt. Dit formaat combineert zowel tekst als afbeeldingen. Het pdf-formaat van documenten kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, bijvoorbeeld om presentaties te maken. Maar in tegenstelling tot de testbestanden is het bewerken van het pdf-formaat iets moeilijker. Dit vereist het gebruik van speciale applicaties en editors.

Hoe pdf-formaat te bewerken
Hoe pdf-formaat te bewerken

Noodzakelijk

Computer, Foxit PDF-editor, internettoegang

instructies:

Stap 1

Er zijn veel pdf-editors. Er zijn professionele editors waarin het voor een gewone gebruiker niet gemakkelijk te begrijpen zal zijn. Voor een eenvoudige gebruiker heb je een pdf-editor nodig met basisfuncties, zonder veel extra functies. Foxit PDF Editor is een eenvoudig en pretentieloos programma voor het corrigeren van pdf-bestanden. Het kan worden gebruikt om zowel tekst als afbeeldingen te bewerken. Voor de gemiddelde gebruiker zou zo'n programma de beste optie zijn. Download en installeer deze applicatie op uw computer.

Stap 2

Nadat Foxit PDF Editor op uw computer is geïnstalleerd, klikt u met de rechtermuisknop op het PDF-bestand dat u wilt bewerken. Selecteer in het menu dat verschijnt de opdracht "openen met". Selecteer Foxit PDF Editor in de lijst met voorgestelde programma's.

Stap 3

Let op de werkbalk bovenaan, in het programmavenster. Alle benodigde commando's voor het bewerken van pdf-bestanden bevinden zich hier. Als u de tekst in het bestand moet bewerken, dubbelklikt u op de gewenste regel. Of gebruik de muis om het gewenste tekstgedeelte te selecteren. Wanneer de gewenste tekst is gemarkeerd, kunt u deze bewerken. Het lettertype van de tekst die wordt bewerkt, is hetzelfde als dat van het hele document. Als u de lettertypeparameters van de te bewerken regel wilt wijzigen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u de opdracht Eigenschappenlijst in het contextmenu. U kunt het lettertype-formaat wijzigen, de kleur en positie wijzigen.

Stap 4

Als u afbeeldingen of afbeeldingen aan het bestand wilt toevoegen, selecteert u de opdracht Afbeeldingen toevoegen op de werkbalk. Er verschijnt een menu waarin u de plaats kunt selecteren waar u dit grafische element wilt invoegen. Om een specifiek object te bewerken, bijvoorbeeld een afbeelding, dubbelklikt u met de linkermuisknop. Er wordt een menu geopend waarmee het mogelijk is om het geselecteerde item te bewerken. Foxit PDF Editor heeft een eigen grafische editor, waarmee u direct in het document afbeeldingen kunt maken. U kunt deze selecteren op de werkbalk.

Aanbevolen: