Hoe Af Te Schrijven Van Een Magazijn In 1C

Inhoudsopgave:

Hoe Af Te Schrijven Van Een Magazijn In 1C
Hoe Af Te Schrijven Van Een Magazijn In 1C

Video: Hoe Af Te Schrijven Van Een Magazijn In 1C

Video: Hoe Af Te Schrijven Van Een Magazijn In 1C
Video: Top 5 voorgeïnstalleerde handige Windows 10 programma's 2024, Mei
Anonim

Het kan om verschillende redenen nodig zijn om goederen af te schrijven in een economische organisatie: schade aan goederen, kwaliteitsverlies van goederen, veroudering van goederen of gebrek aan vraag op de markt.

Hoe af te schrijven van een magazijn in 1C
Hoe af te schrijven van een magazijn in 1C

instructies:

Stap 1

In het programma "1C Boekhouding" versie 8.1 is de afschrijving van goederen uit het magazijn als volgt. Start het programma "1C: Boekhouding" door te dubbelklikken op de snelkoppeling op het bureaublad. Als er geen snelkoppeling is, gebruik dan het menu Start. Klik vervolgens op het tabblad Alle programma's om de geïnstalleerde software weer te geven. Selecteer de database van de organisatie waar u momenteel aan werkt en laad de shell.

Stap 2

Ga naar het menu-item "Magazijn" en selecteer de sectie "Voorraad goederen" in het magazijn. Selecteer het gewenste document en open het contextmenu door met de rechtermuisknop op het document te klikken. Selecteer "Gebaseerd op" en vervolgens "Afschrijven". Het document "Afschrijven van goederen" dat u nodig heeft, wordt geopend.

Stap 3

Controleer de juistheid van het invullen van de basisgegevens in het document: het nummer en de datum van het document, de naam van de organisatie, selecteer een magazijn en geef in het veld eronder de basis aan. Vervolgens moet u goederen aan het document toevoegen en de hoeveelheid aangeven, zoals op facturen of facturen. Hieronder vallen die goederen met een negatieve afwijking in de goederenvoorraad.

Stap 4

Ga na het selecteren van de goederen naar het tabblad "Rekeningen". Selecteer het vereiste schrijfaccount uit de lijst die wordt aangeboden door het 1C-programma. Selecteer een regelitem, typ vervolgens 'Afschrijvingsakte' en post het document.

Stap 5

Als er geen fouten worden gevonden bij het invullen van het document en er geen afhankelijkheden worden geschonden, zal het 1C-programma de goederen afschrijven. Controleer de juistheid van de bewerking en het saldo van goederen in het magazijn via het menu-item "Magazijn". Over het algemeen kunnen we zeggen dat het niet moeilijk is om goederen uit het magazijn af te schrijven via de software van het 1C-bedrijf, het belangrijkste is om in het programma te kunnen werken en alle bewerkingen consistent uit te voeren.

Aanbevolen: