Hoe Pc En Tv Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Pc En Tv Aan Te Sluiten
Hoe Pc En Tv Aan Te Sluiten

Video: Hoe Pc En Tv Aan Te Sluiten

Video: Hoe Pc En Tv Aan Te Sluiten
Video: How to Use Your TV as a Computer Monitor - Updated 2020 2024, April
Anonim

Sommige gebruikers geven de voorkeur aan een tv boven een standaard computerscherm. Hiermee kunt u de mogelijkheden van uw computer iets uitbreiden en er een volwaardig multimediastation van maken.

Hoe pc en tv aan te sluiten
Hoe pc en tv aan te sluiten

Noodzakelijk

videokabel

instructies:

Stap 1

Selecteer eerst een paar connectoren waarmee u de tv op de computer wilt aansluiten. Dit kan met behulp van de visuele analysemethode. Zoek gewoon de identieke poorten op de grafische kaart van uw tv en computer. Als dergelijke connectoren niet aanwezig zijn, controleer dan de beschikbaarheid van de volgende paren: VGA-DVI, DVI-HDMI en VGA-HDMI. Het laatste paar poorten kan worden aangesloten met behulp van twee adapters.

Stap 2

Koop indien nodig een videokabel en de juiste adapterset. Sluit nu de grafische kaart van uw computer aan op uw tv. Het is beter om de standaardmonitor nog niet uit te zetten. Zet je tv en pc aan.

Stap 3

Zorg ervoor dat u in de tv-instellingen de connector aangeeft die u op de computer hebt aangesloten. Wijs het aan als het belangrijkste video-ontvangstkanaal. In het geval van een HDMI-aansluiting zal het audiosignaal ook via deze poort worden ontvangen.

Stap 4

Stel nu de grafische kaart van uw computer in. Als u alleen de tv wilt gebruiken, koppelt u de monitor gewoon los door de juiste kabel los te koppelen. Meestal wordt de voorkeur gegeven aan het gelijktijdig gebruik van een standaard monitor en tv. Open het Configuratiescherm-menu.

Stap 5

Ga naar "Uiterlijk en personalisatie". Open nu het item "Beeldscherminstellingen aanpassen" in het menu "Beeldscherm". Selecteer eerst de monitor die de belangrijkste zal zijn. Onthoud dat in eerste instantie alle games en applicaties erop zullen draaien. Dit is erg belangrijk omdat de tv meestal wordt gebruikt om video's te bekijken en niet om een game op een groot scherm te draaien.

Stap 6

Markeer de gewenste grafische weergave en activeer de functie Dit scherm primair maken. Schakel nu de functie Dit scherm uitbreiden in. Op het secundaire scherm zullen alle snelkoppelingen en werkbalk verdwijnen. Om een app op een secundair beeldscherm te starten, sleept u deze eenvoudig buiten het hoofdscherm.

Aanbevolen: