Overzetten Van Een Videorecorder Naar Een Computer

Inhoudsopgave:

Overzetten Van Een Videorecorder Naar Een Computer
Overzetten Van Een Videorecorder Naar Een Computer

Video: Overzetten Van Een Videorecorder Naar Een Computer

Video: Overzetten Van Een Videorecorder Naar Een Computer
Video: How To Transfer VHS Tapes To Your Computer 2024, April
Anonim

Videobeelden die zijn vastgelegd en op videobanden zijn opgenomen, verliezen na verloop van tijd hun kwaliteit en het is goed mogelijk dat er opnames en videomateriaal zijn die we langer zouden willen bewaren. Nu, in het tijdperk van digitale technologieën en informatiedragers, is het mogelijk om oude opnames te digitaliseren en op cd of dvd te branden. Hoewel er meestal geen problemen zijn met het schrijven naar schijven, is de situatie met digitaliseren iets gecompliceerder.

Overzetten van een videorecorder naar een computer
Overzetten van een videorecorder naar een computer

Noodzakelijk

  • Computer;
  • video-opnamekaart;
  • een set kabels en een videorecorder waarvan een videoband wordt gelezen

instructies:

Stap 1

Open het deksel van de systeemeenheid door de bevestigingsschroeven los te draaien. Installeer de video-opnamekaart in het moederbord en zet de computer aan. Plaats vervolgens de schijf met de stuurprogramma's en speciale video-opnamesoftware in het optische schijfstation. Volg de instructies van de "Installatiewizard". Sluit de set kabels aan tussen de videorecorder en de capture-kaart. Zet vervolgens de videorecorder aan en plaats de videocassette erin.

Stap 2

Vervolgens moet u de videorecorder op uw computer uitvoeren. Om dit te doen, zet u de videorecorder aan voor weergave en start u in het programma het opnameproces. Na het einde van het gedeelte dat u wilde opnemen, stopt u met opnemen in de opnamesoftware en de videorecorder. Nadat de opname is voltooid, verwijdert u de video-opnamekaart van het moederbord en sluit u het deksel van de systeemeenheid.

Stap 3

Hiermee is het opnameproces voltooid. Daarna kunt u het opgenomen fragment bekijken, bewerken, opnieuw formatteren, op cd of dvd branden, enz.

Aanbevolen: