Automatische Back-up Van Belangrijke Pc-bestanden Instellen

Inhoudsopgave:

Automatische Back-up Van Belangrijke Pc-bestanden Instellen
Automatische Back-up Van Belangrijke Pc-bestanden Instellen

Video: Automatische Back-up Van Belangrijke Pc-bestanden Instellen

Video: Automatische Back-up Van Belangrijke Pc-bestanden Instellen
Video: Windows 8 backup maken: Een Automatische backup instellen en restoren 2024, April
Anonim

Werkend op uw computer maakt u elke dag nieuwe bestanden en bewerkt u bestaande bestanden. Ze worden meestal opgeslagen op de harde of solid-state schijf of USB-stick van uw pc. Bestanden die in de loop der jaren zijn gemaakt, kunnen in een oogwenk worden vernietigd als u vandaag niet voor hun veiligheid zorgt. Gratis hulpprogramma Exiland Backup helpt u om uw gegevens in één keer betrouwbaar te beschermen tegen alle problemen.

Back-up van foto's, video's, werkbestanden
Back-up van foto's, video's, werkbestanden

In de wereld van informatietechnologie, waar bijna alle processen zijn geautomatiseerd, zijn er veel bedreigingen en mazen voor diefstal en corruptie van gegevens, die kunnen worden gebruikt door gewetenloze mensen of zelfs echte professionals in de schaduw-IT-industrie.

De veiligheid van uw bestanden is de sleutel tot gemoedsrust

Voor ons, gewone pc-gebruikers, zijn de meest waardevolle bestanden familiefoto's en video's - ze bevatten ons hele leven, documenten en projectbestanden - ze bevatten al ons werk, e-mailcorrespondentie - ze bevatten onze communicatie.

In werkelijkheid is het moeilijk voor te stellen dat iemand onverschillig staat tegenover zijn werk of persoonlijke bestanden, aangezien data bijna altijd de waarde vertegenwoordigen waarin arbeid en tijd worden geïnvesteerd. Verlies van gegevens zorgt meestal voor veel ongepland werk om het te herstellen.

Ter bescherming tegen externe bedreigingen installeert bijna elke pc-gebruiker een antivirusprogramma dat de meeste virussen en aanvallen van het netwerk blokkeert.

Maar weinig mensen denken aan andere gevaren. Dit is:

  • Pc-harde schijf defect
  • flash drive defect
  • Windows-bestandssysteem crash
  • werking van ransomware-virussen
  • ongewenste wijzigingen aan bestanden door de gebruiker
  • brand en andere natuurrampen

Er zijn veel redenen om bestanden te verliezen en het is niet zo eenvoudig om ze allemaal te beschermen.

In werkelijkheid is het moeilijk voor te stellen dat iemand onverschillig staat tegenover zijn werk of persoonlijke bestanden, aangezien data bijna altijd de waarde vertegenwoordigen waarin arbeid en tijd worden geïnvesteerd.

Gelukkig is er nog steeds een oplossing en het is heel eenvoudig - om regelmatig back-ups te maken van bijzonder belangrijke bestanden naar andere media (USB-flashstation, externe harde schijf, een andere pc op het lokale netwerk, Yandex. Disk-cloud, enz.). In het geval van verlies van bestanden, kunt u deze eenvoudig herstellen vanaf een back-up.

U kunt elke dag handmatig kopieën van uw werkbestanden maken, maar u kunt dit vergeten.

Gelukkig zijn er eenvoudige automatische back-upprogramma's.

Laten we eens kijken hoe u een back-up kunt maken van foto's en video's met Exiland Backup

Exiland Backup is het eenvoudigste en handigste programma van een Russische ontwikkelaar en het werkt 20% sneller dan analogen. Het is gemaakt voor zowel thuis-pc-gebruikers als voor het maken van back-ups van bestanden van werkstations en servers.

Dus download eerst Exiland Backup Free van de officiële website https://exiland-backup.com/en/backup-download.html en installeer het.

Start en maak 1 nieuwe taak aan met de knop "Maken".

Back-uphulpprogramma Exiland-back-up
Back-uphulpprogramma Exiland-back-up

Specificeer het type back-up: Volledig (volledige back-up)

Back-uptype
Back-uptype

Specificeer de map / mappen met foto's / video's of andere bestanden die u wilt kopiëren

Bronbestanden
Bronbestanden

Geef aan waar de back-ups moeten worden opgeslagen, bijvoorbeeld op een externe harde schijf die is aangesloten op de USB-poort van uw pc. Of naar de Yandex. Disk-cloud (10 GB cloudruimte wordt gratis ter beschikking gesteld). Om dit te doen, moet u een Yandex-account maken.

Bestemmingsmap voor het opslaan van back-ups
Bestemmingsmap voor het opslaan van back-ups

U kunt de rest van de taakparameters als standaard laten.

Als u een schema instelt, bijvoorbeeld om de 3 uur, wacht dan tot de taak automatisch start. U kunt de taak ook handmatig starten.

Kopieerproces
Kopieerproces

Het resultaat van het werk van het programma is de gemaakte reservekopie. Met behulp van een programma of een Windows-venster kunt u het openen en de benodigde bestanden eruit kopiëren in geval van beschadiging of verlies.

TIP: Maak er een regel van om regelmatig back-ups te maken (1 keer per dag of 1 keer per week) en uw bestanden, uw werk wordt betrouwbaar beschermd tegen verlies.

Dit programma ondersteunt compressie en encryptie, multi-threaded kopiëren van grote hoeveelheden gegevens (miljoenen bestanden), sitebestanden kopiëren via SFTP, heeft een eenvoudige Russischtalige interface en goede technische ondersteuning op de website van de fabrikant (Exiland Software).

Exiland Backup Professional is een leider onder vergelijkbare hulpprogramma's in Rusland en de GOS-landen, werd geregistreerd bij Rospatent, goedgekeurd door het Ministerie van Communicatie van de Russische Federatie voor Intellectuele Eigendom in 2018.

Aanbevolen: