Automatische Paginering Instellen

Inhoudsopgave:

Automatische Paginering Instellen
Automatische Paginering Instellen

Video: Automatische Paginering Instellen

Video: Automatische Paginering Instellen
Video: Adobe InDesign - Les 1 - Automatische paginanummering instellen 2024, Mei
Anonim

Bij het maken van documenten in een teksteditor Microsoft Word 2010, moet de gebruiker mogelijk kop- en voetteksten toevoegen met specifieke informatie over het document of paginanummer.

Automatische paginering instellen
Automatische paginering instellen

instructies:

Stap 1

Om paginering mogelijk te maken, opent u het gewenste tekstdocument en activeert u het tabblad "Invoegen" in het bovenste menu.

Stap 2

Klik in het blok "Kop- en voetteksten" met de linkermuisknop op de regel "Paginanummer" en selecteer de locatie van het paginanummer in de lijst die verschijnt. Het tabblad "Ontwerp" wordt geopend in het gedeelte "Werken met kop- en voetteksten", waar de basisinstellingen worden weergegeven voor de instellingen voor kop- en voetteksten en paginanummers.

Stap 3

Klik op het tabblad dat wordt geopend op de knop "Paginanummer" aan de linkerkant en selecteer de regel "Formaat van paginanummers …". Er wordt een venster met nummeringsinstellingen geopend waarin de gebruiker het type paginanummers kan selecteren, de nummering van afzonderlijke secties van het document kan inschakelen en het startpaginanummer kan instellen. Selecteer de gewenste opties en klik op OK.

Stap 4

Om het nummeringsformaat te wijzigen, kunt u ook de tekst van het paginanummer selecteren en, door er met de rechtermuisknop op te klikken, de regel "Veld wijzigen …" selecteren. Selecteer in het geopende venster in het blok "Veldeigenschappen" het gewenste formaat van het paginanummer en klik op de knop "OK".

Stap 5

Selecteer indien nodig aangepaste instellingen voor paginanummering door op de knop Opties op het tabblad Ontwerpen te klikken. In de lijst die verschijnt, kunt u Aangepaste koptekst en voettekst voor eerste pagina selecteren (bijvoorbeeld als uw document een voorblad bevat) of verschillende kop- en voetteksten voor oneven en even pagina's (bijvoorbeeld als u later 2- dubbelzijdig afdrukken van het document).

Stap 6

Nadat alle pagineringsopties zijn ingesteld, klikt u op de knop "Venster koptekst en voettekst sluiten" aan de rechterkant van het tabblad "Ontwerp".

Aanbevolen: