Een Back-up Instellen

Inhoudsopgave:

Een Back-up Instellen
Een Back-up Instellen

Video: Een Back-up Instellen

Video: Een Back-up Instellen
Video: Windows 7 backup maken: Een backup instellen en bestanden terugzetten 2024, Mei
Anonim

Wat is het belangrijkste aan een computer? Gegevens natuurlijk. De bestanden en documenten die al heel lang zijn gemaakt en verzameld, en waarvan het verlies vaak verloren tijd en moeite betekent. De redenen voor het verlies van belangrijke informatie kunnen verschillen, van virussen en softwarestoringen tot apparatuurstoringen. Gegevensback-upservices die beschikbaar zijn in elk modern besturingssysteem, helpen uzelf te behoeden voor onaangename verrassingen. Laten we eens kijken naar het algoritme om ze te configureren met behulp van het voorbeeld van Windows 7.

Een back-up instellen
Een back-up instellen

Noodzakelijk

Externe opslagcapaciteit van 8 tot 32 gigabyte

instructies:

Stap 1

Open het menu "Start", zoek "Configuratiescherm" en klik erop met de linkermuisknop. Er verschijnt een venster met een lijst met categorieën acties met het systeem, bijvoorbeeld "Systeem en beveiliging", "Netwerk en internet". Of een lijst met specifieke secties van het bedieningspaneel: "Autorun", "Kleurbeheer" en andere.

Stap 2

Klik met de linkermuisknop op het menu-item "Systeem en beveiliging", het subitem "Computergegevensarchivering". Als u een gedetailleerde lijst met regelpanelen hebt, zoekt en selecteert u Back-up of Herstellen.

Stap 3

Het programmavenster Bestandsback-up of -herstel verschijnt. Klik hier op "Back-up configureren". Er verschijnt een venster om de locatie te selecteren waar de back-up wordt opgeslagen: een van de logische stations van de computer, flashstation, externe harde schijf of dvd. De handigste manier om een back-up op te slaan is een flashstation of externe harde schijf. Iets erger is het gebruik van dvd's. De minst robuuste manier om uw computer uit elkaar te halen, is door een back-up van uw gegevens te maken op de D:- of E:-schijf, een ander gedeelte van uw opslagapparaat. Deze methode is echter de snelste. Selecteer een locatie om een back-up van uw gegevens te maken en klik op Volgende.

Stap 4

Het volgende venster van de back-upwizard wordt geopend, waarin u kunt kiezen wat er precies wordt opgeslagen: de systeemkopie samen met uw gegevens en programma's als geheel of afzonderlijke mappen. Als u precies weet wat en waar u een back-up wilt maken, klikt u op 'Geef me een keuze'. Als u het niet weet, laat de keuze dan voor Windows, deze optie is standaard geselecteerd, het zal alle gebruikersmappen opslaan (d.w.z. Mijn documenten, Mijn afbeeldingen, enz.), evenals het besturingssysteem en geïnstalleerde programma's. Nadat u de optie hebt gekozen die bij u past, klikt u op "Volgende".

Stap 5

De laatste stap is het controleren van de back-upvoorwaarden. U zult zien wat er precies in het archief wordt opgenomen, u kunt op de knop "Terug" klikken om de archiefparameters te wijzigen. Als er geen wijzigingen zijn, klikt u op de knop "Instellingen opslaan en archiveren" onderaan het venster.

Stap 6

U kunt ook instellen om automatisch een back-up te maken van belangrijke gegevens volgens een schema. Om het back-upschema te configureren, klikt u op Schema wijzigen voordat u de back-up start. Er wordt een venster geopend waarin het selectievakje naast "Geplande back-ups uitvoeren" wordt aangevinkt. Kies vervolgens hoe vaak u een back-up wilt maken: eenmaal per dag, eenmaal per week, eenmaal per maand. Om dit te doen, zijn er drie regels met vervolgkeuzelijsten, waaruit u de dag van de week of de maand moet selecteren waarop de archivering zal worden uitgevoerd, evenals de starttijd van deze bewerking. Klik op "OK" nadat u klaar bent met het selecteren van opties.

Stap 7

Dus alle acties zijn voltooid, je hebt gekozen wat, waar en hoe vaak wordt gearchiveerd, de archivering wordt gestart, het blijft wachten op de voltooiing van het proces. Schakel gedurende deze tijd de stroom van de computer niet uit en het is het beste om er niets aan te doen. Het maken van een reservekopie duurt 15 minuten tot enkele uren, afhankelijk van de hoeveelheid informatie. Onderbreek dit proces niet.

Aanbevolen: